NRK Meny
Normal

Frykter køer i Trondheim sentrum

Utbedringsarbeidet på Elgeseter bru i Trondheim vil få store konsekvenser for trafikken i tidsrommet 1. juni til 16. august.

Elgeseter bru og Nidarosdomen

Folk oppfordres til å finne alternative ruter til å fra sentrum mens rehabilliteringen av Elgeseter bru pågår.

Foto: Haldis Isachsen

Arbeidet med rehabilitering av Elgeseter bru er så omfattende at det er fordelt over to somre. I fjor ble kjørebanene utbedret, i år er det fortau og sykkelfelt.

Statens vegvesen er bekymret for framkommeligheten til bussene fordi kollektivfeltet forsvinner i byggeperioden. Folk oppfordres til å finne alternative ruter til og fra sentrum.

Slik berøres trafikken

Brua har stor trafikk av gående, syklende, busser og biler. Arbeidet blir derfor utført når bussene kjører sommerruter og det er ferietid.

1. juni - 22. juni: Ett felt inn mot byen stenges, og fortau og sykkelfelt på vestsiden (sykehussiden) stenges.

22. juni - 16. august: Innsnevring til et felt i hver retning. Klostergata blir stengt mellom Vollabakken og Studentersamfundet. Det blir ikke mulig å svinge til venstre opp forbi Studentersamfundet når man kommer fra sentrum. Tilsvarende må all trafikk som kommer fra Singsaker/Gløshaugen-området velge andre veger inn mot sentrum.

Gang- og sykkelveien på den ene siden blir stengt. Hvis du må krysse veien bør du benytte gangfeltene på hver side av brua.

Brua er over 60 år gammel

Elgeseter bru

Den nåværende Elgeseter bru ble åpnet i 1951.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Elgeseter bru ble nevnt allerede i 1179, og var lenge den eneste broen over Nidelven. Den har vært hovedinnfartsveien til Trondheim i flere hundre år. I 1863 ble det bygd jernbanebru, og brua ble omdøpt til «Kongsgårds bro» da Størenbanen ble anlagt. I 1885 ble den ombygd til veibru.

Dagens Elgeseter bru ble ble åpnet i 1951, og har sterkt behov for en oppussing. I fjor ble det fjernet asfalt og lagt nye fuktsperrer i kjørebanene. I år skal samme type arbeid gjøres med fortau og sykkelfelt på hver side.

LES: Spor etter Norges eldste bru under Elgeseter bru

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.