NRK Meny
Normal

Cupfansen skilles av en politistasjon

Ved flere anledninger de siste årene har det blitt bråk mellom Molde- og Rosenborgsupporterne. Til helga skal de feste 500 meter fra hverandre.

Fotballsupportere som ypper seg i Molde

Flere RBK-supportere yppet seg da Rosenborg gjesta Molde i oktober. Det håper politiet i Oslo at ikke skjer i cupfinalehelga.

Foto: NRK

Rosenborg og Molde gjør nå de siste forberedelsene til slaget på Ullevaal søndag. Samtidig ruster tusenvis av supportere seg til helgas fest.

Med så mange tilreisende trøndere og romsdalinger på Oslo-tur er sikkerheten i fokus hos alle parter.

– Både Molde og Rosenborg er blitt bedt om å ha med seg egne sikkerhetsfolk til Oslo i helga. Det er Norges Fotballforbund som har ansvaret for sikkerheten under selve kampen, men vi har med egne folk som skal hjelpe til under kamp og resten av helga, sier sikkerhetsansvarlig i Rosenborg, Arne Engtrø.

Det har ved flere anledninger tidligere vært gnisninger mellom tilhengerne til de to laga. Senest i oktober ble det ampert da RBK-fansen yppet seg i gatene i Molde før kampen.

Men også flere ganger tidligere har det vært bråk i forbindelse med kampene.

Les også: Ville tilstandar i Molde

Les også: – Stopper på Oppdal for å unngå bråk

Molde møter Rosenborg til kamp. I gatene yppet RBK-fansen seg før kampstart.

Det var tendenser til bråk da Molde gjesta Rosenborg i høst.

Økt beredskap

Det vil være flere arrangement i forbindelse cupfinalehelga. Både Rosenborg og Molde har sine fester. I tillegg har supporterklubben til RBK, Kjernen, sitt eget arrangement lørdag kveld.

– Vi har økt beredskapen i helga og tar våre forholdsregler. Men det er andre fotballkamper som bekymrer meg mer enn denne, sier politioverbetjent Lars Njøsen hos politiet i Oslo.

Han er blant dem som har ansvaret for politiets håndtering av cupfinalen.

– I byen er det grupperinger som kan skape problemer. På selve stadion har vi god erfaring med sikkerhetsarbeid og det er ingen tradisjon for at det blir bråk på stadion, sier Njøsen.

Les også: Supporterne er nervøse før hatoppgjøret

Les også: – Gidder ikke sitte på stadion og skjemmes over å være trønder


Fester i nærheten

Kjernen og Tornekrattet har også med seg sine egne sikkerhetsfolk til Oslo i helga. Leder for rosenborgsupporterne, Kenneth Kjelsnes, håper det ikke blir noe bråk.

– Jeg tror dette blir en trivelig fest for alle sammen, men jeg synes det er greit å være føre var. Jeg er generelt for at man står for det man gjør og at man viser seg som den man er. Bruk av finlandshette og tildekking er ikke noe jeg har spesielt mye til overs for, sier Kjelsnes.

I nabofylket husker de fortsatt uroen mellom enkelte supportere i oktober. Men lederen i Tornekrattet frykter ikke at det blir bråk i helga.

– Festen til Kjernen skal være ganske nære vår. 500 meter kanskje. Det kan bli skummelt, men mellom festlokalene våre skal visstnok Sentrum politistasjon ligge. Så det går nok bra, sier leder Oddmund Bjerkeset.