NRK Meny
Normal

Frykter flere gutter har blitt utsatt for overgrep

Politiet i Trondheim har et stort etterforskningsarbeid foran seg etter at de har funnet 20 penisavstøpninger i boligen til en mann, som er siktet for overgrep mot mindreårige gutter. Politiet utelukker ikke at det kan dreie seg om flere ofre.

Sør-Trøndelag politidistrikt

Politiet i Trondheim har nå et stort etterforskningsarbeid foran seg etter at de fant flere penisavstøpninger fra unge gutter hos en mann i 40-årene.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Bakgrunnen for funnene er at politiet ransaket mannens bolig i august, etter at han ble anmeldt for familievold og seksuelle overgrep mot barn. Politiet gjorde da beslag av penisavstøpninger og datatekniske spor.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken i går.

Utelukker ikke flere fornærmede

Politiet mener penisavstøpningene er fra mindreårige gutter.

– Det er relativt uvanlig at politiet finner slik, det gir saken en annen dimensjon, sier politioverbetjent Robert Løkken ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Løkken bekrefter at det er gjennomført flere dommeravhør av barn. Politiet ser ikke bort fra at det kan være flere fornærmede knyttet til saken.

– Vi jobber fremdeles med å få oversikt, sier politioverbetjent Løkken.

Politiet kjenner ikke til hva mannen skulle med avstøpningene.

Den siktede 40-åringen fra Trondheim skal ha nektet straffskyld. NRK har ikke greid å komme i kontakt med forsvarsadvokat Torfinn Svanem, som var i retten tirsdag.

Barnevernet koblet inn

Sigrun Dybvad

Sigrun Dybvad er bistandsadvokaten til siktedes ekssamboer

Foto: Øivind Haugen / NRK

Sigrun Dybvad er bistandsadvokaten til siktedes ekssamboer. Hun bekrefter at hun har bistått kvinnen i avhør i forbindelse med familievold, og at hun har bistått i to dommeravhør av barn. Dybvad ønsker ikke å uttale seg utover dette.

Ifølge politiet skal det dreie seg om store og små barn, som på et tidspunkt har bodd under samme tak som mannen.

I kjennelsen fra lagmannsretten går det fram at mannen har hatt en familiær relasjon til en av de fornærmede guttene i saken. Politioverbetjent Løkken bekrefter at barnevernet er koblet inn i saken.

Advokat Vibeke Meland er bistandsadvokat til tre andre klienter som også er involvert i saken. Til Adresseavisen sier hun at en av hennes klienter har bekreftet at det er foretatt en slik avstøpning.

Har aldri vært bort i lignende

Jim Aage Nøttestad

Jim Aage Nøttestad, spesialist i klinisk psykologi

Foto: Privat

Jim Aage Nøttestad er spesialist i klinisk psykologi, og seniorforsker ved Brøset Kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri. Han har ikke direkte kjennskap til saken i Trondheim, men betegner politiets funn som spesielle.

– I min praksis som sakkyndig og behandler kjenner jeg ikke til tilsvarende tilfeller, vanligvis dreier det seg om bilder og film, sier psykologspesialisten til NRK.

Nøttestad mener avstøpningene høres ut som en fetisjsamling. Han tror avstøpningene kan indikere interesse for gutter, eller seksuell omgang med gutter.

Psykologspesialist Svein Øverland tror heller ikke en slik samling er vanlig, han har bare hørt om to lignende tilfeller tidligere.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.