Frykter flere bruker jobbil privat

Kontrollkomiteen i Trondheim kommune frykter ansatte fortsatt bruker kommunale biler til privat kjøring. Komiteen mener rådmannen ikke har gjort nok for å finne ut av dette.

Rådmann Stein Ytterdahl i Trondheim kommune.

Rådmann Stein Ytterdahl får kritikk av kontrollkomiteen når det gjelder oppfølging av privat bruk av kommunale biler.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Rolf Jarle Brøske

Rolf Jarle Brøske er leder for kontrollkomiteen i Trondheim kommune.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Bakgrunnen for saken er at det i fjor sommer ble kjent at to av kommunens biler var brukt til mange private turer. En kommuneansatt skal også ha brukt et kommunalt drivstoffkort til å fylle tanken på sin egen privatbil.

– Ikke gode nok rutiner

– Vi mener rådmannen ikke har fulgt opp dette godt nok, og man har ikke etablert rutiner som fungerer, sier lederen av kontrollkomiteen i Trondheim kommune, Rolf Jarle Brøske til NRK.

Saken har vært kjent siden i fjor, men revisjonen legger over helga fram en rapport om dette for kontrollkomiteen. Her får rådmannen kritikk for å ikke ha undersøkt godt nok om hvor stort omfanget er av privat kjøring med kommunens biler.

– Om dette er enkeltstående tilfeller, eller bare toppen av et isfjell, er vanskelig å vite all den tid rådmannen ikke har gjort mer for å undersøke saken, mener Brøske.

Avviser kritikken

Trondheimsrådmann Stein Ytterdahl avviser kritikken fra Brøske, og sier at saken er blitt grundig undersøkt det siste året.

– Vi kunne ikke ha gjort særlig mer, og mener dette med bruken av kommunale biler til privat kjøring er bredt undersøkt. Jeg frykter derfor ikke det er flere slike tilfeller. Nå har vi også laget en handlingsplan rundt dette for å øke kunnskapen om kommunens retningslinjer, sier Ytterdahl til NRK.