NRK Meny
Normal

Frykt for e-coli gir slaktekutt

Gildes trønderske storfeslakterier har slaktet langt færre dyr den siste uka som følge av salgssvikten for kjøttdeig.

- Slateaktiviteten i Trøndelag er nok redusert med 20-25 prosent, sier driftssjef Egil Hestvik ved Gildes slakteri Namsos.

Bakteriefrykt

Det er frykten for e-coli-bakterier gjør nå at Gilde selger 25 prosent mindre kjøttdeig. Denne uka slaktet Gilde 1000 færre dyr enn normalt på landsbasis.  

De ansatte på slakteriet i Rissa og i Namsos har tatt ut avspasering på forskudd for å unngå permitteringer. Men Egil Hestvik ser ikke mørkt på framtida.  

Tungt

Folks frykt for kjøttprodukter merkes også hos produsentene.  

- Det har vært tungt å ha denne e-colisaken gående, på sikt tror vi at det skal gå an å komme tilbake til normale tilstander, sier leder i Nord-Trøndelag bondelag og storfebonde, Jon Trøite.  

Trøite tror hele kjøttbransjen fra bonde til slakteri og foredlingsindustri nå vil skjerpe seg i forhold til renslighet og hygiene generelt.  

- Dette har nok vært en vekker for hele bransjen, sier Trøite. 

I Namsos tror driftssjefen ved Gilde-slakteriet at konsernet vil bygge opp tilliten i markedet igjen.  

- Vi synes at vi gjør en bra jobb og vi håper at folk har tillit til det vi driver med, sier Egil Hestvik.