NRK Meny
Normal

Naboer skremt etter overfall

Lokalbefolkningen i Skogn er nå ekstra nøye med å låse døra etter det brutale overfallet på to eldre kvinner.

Naboer skremt etter overfall i Skogn, May Tove Fanum.
Foto: Håvard Zeiner / NRK

- Det er veldig utrivelig. Vi føler oss utrygge. Jeg har vanskelig for å finne ord, sier May Tove Fanum.

Hun bor på nabogården Elverhaug, bare 200 meter fra huset på Heimstad der de to kvinnene ble brutalt overfalt onsdag ettermiddag.

83-åringene ble først angrepet , bundet og kneblet. Da kvinnens dattter kom på besøk senere på dagen ble også hun overfalt.

Den 83 år gamle kvinnen ble påført bruddskader under overfallet. Hun er innlagt ved Sykehuset Levanger. Kvinnens datter fikk hodeskader og behandles ved St. Olavs Hospital. Hun er ikke avhørt ennå.

Folk er skremt

- Jeg er glad vi har hund i huset. Han vil varsle om noe skjer, sier Fanum.

På nærbutikken i Skogn er overfallene det store samtaleemnet.

- Det virker som de fleste er kraftig irritert. De er opprørte og sinte etter det som har skjedd. Spesielt de eldre er skremt, sier butikkmedarbeider Gunhild Bjørnmelen.

Butikkunde Ketil Inderberg synes det er forferdelig at noe slik kunne skje i Skogn. Men Inderberg vet hvordan han skal beskytte seg.

- Jeg har tenkt å skaffe meg spray. Hvis det kommer uvedkommende på besøk kan de sprayes i øynene, sier Inderberg. Han har også tenkt å ha et balltre på lur.

Ønsker flere tips

Politiet i Nord-Trøndelag har fått inn mange tips fra publikum etter overfallet av de to kvinnene. Operasjonsleder Arne Henrik Ulvin sier de intensiverer etterforskninga i dag.

- Det er gjort flere avhør, men vi er fortsatt avhengig av tips fra publikum, sier Ulvin.

Beskrivelsen politiet har fått av overfallsmannen så langt er at han er liten og tykkfallen, snakker engelsk og kjører en liten, grå bil. Politiet utelukker ikke at han kan ha kommet seg over til Sverige, og samarbeider derfor også med politiet der.

Men de har ennå ingen anelse om hvem denne mannen er, og håper på flere tips fra publikum.

-Vi er interessert i alle bevegelser i området onsdag formiddag og ettermiddag, det kan være både på person og bil. Det er viktig at folk ikke nøler med å kontakte politiet, sier Ulvin til NRK Trøndelag.

Fortsetter jakten i dag

Politiet intensiverer jakten på gjerningsmannen i dag. De vil følge opp alle tips de har fått så langt.

- Vi vil gjøre flere avhør i etterkant hvis vi finner det nødvendig. Lensmannen i Levanger følger saken mes høy prioritet i dagene framover, sier Ulvin.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.