Hopp til innhold

Frp-veteran i Trondheim forlater partiet

Frp politiker Morten Kokaas, som er inne i sin fjerde periode som bystyrerepresentant i Trondheim, melder seg nå ut av partiet ut i protest mot Solberg-regjeringens statsbudsjett.

Morten Kokaas

Morten Kokaas forlater Frp og melder seg inn i Pensjonistpartiet.

Foto: Lars Erik Skjæseth / NRK

– Frp ha utviklet seg i feil retning. Det er blitt kaldere og bidrar til et større forskjells-Norge, sier Morten Kokaas til NRK.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

De siste 15 årene har Kokaas representert Trondheim Fremskrittsparti i bystyret. Han er inne i sin fjerde periode i bystyret, hvor han debuterte i 1999.

Statsbudsjettet var utslagsgivende

Han forteller at han har vurdert å forlate Frp en stund, men statsbudsjettet ble den utløsende faktoren.

– Slik partiet fremstår nå blir det større forskjeller mellom folk her i landet. Man fjerner skatteklasse to og de gjør lite med bunnfradraget. Dette gjør at de med lavere inntekter får mindre lite å rutte med, mens de med høyere inntekter får mest. Det kan ikke jeg stå for, sier Kokaas til NRK.

Melder seg inn i Pensjonistpartiet

Kokaas er nestleder i FrPs bystyregruppe og har tidligere vært både leder av bystyrets Helse- og Velferdskomite (2003-2007) og leder av bystyrets Kontrollkomite (2007-2011) hvor han blant annet loste ”kraftfondsaken” gjennom høringer og bystyret.

Nå melder 56-åringen overgang til Pensjonistpartiet. Kokaas er inne i sin fjerde periode i bystyret i Trondheim.

– Jeg har fortsatt mye å gi politisk. Pensjonistpartiet er et parti som står for mange av de sakene jeg har lyst til å jobbe for. Jeg kommer derfor til å representere de i min nåværende bystyreperiode, sier han.

LES: – Alle steiner skal snus
LES: Melder seg ut av Frp etter Facebook-innlegg