NRK Meny
Normal

Frosting reddet liv på Jakobsli

To personer ble berget i sikkerhet etter at det brøt ut brann i en leilighet på Jakobsli i Trondheim. En mann fra Frosta reagerte raskt og bidro til at de to ble reddet.

Brann Jakobsli

En kvinne kjente først røyklukta på Jakobsli, og alarmerte folk i nærheten.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Nødetater var raskt på stedet, og røykdykkere fikk berget ut en mann som ingen visste befant seg i leiligheten. Tørrkoking er trolig årsaken til brannen, opplyser Rune Brandmo i politiet.

Røyk ut av vinduet

Hans Erik Veien ble kveldens store hjelper på Jakobsli. Politiet beskriver ham som en ekte hverdagshelt på Twitter. 36-åringen var på jobb i forbindelse med husbygging i nabolaget til brannstedet.

Hans Erik Veien

- Jeg oppdaget fort den ene mannen som sov i leiligheten. Den andre ble berget ut av røykdykkerne, forteller Hans Erik Veien.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

– Det kom ei dame løpende og fortalte om sterk røyklukt i nærheten. Vi fant fort fram til stedet, og fikk øye på røyk som kom ut av et halvåpent vindu i sokkeletasjen. Jeg fikk brutt opp vinduet, og fant raskt en mann som sov på sofaen. Han fikk jeg med ut, men det var da ikke tegn til flere i leiligheten.

Røykdykkere fant andremann

Hans Erik Veien prøvde å undersøke resten av leiligheten.

– Jeg gjorde forsøk på å undersøke resten av leiligheten, men røyken var da så tett at jeg ikke kom videre. Røydykkere fra brannvesenet kom snart til stedet, og først da ble andremann lokalisert i leiligheten. Det var nok på høy tid, jeg synes han så litt forkommen ut, sier Veien.

Kjent med brannrutiner

Hans Erik Veien forteller at han ikke har berget ut folk på akkurat denne måten før, men er kjent med rutiner når det brenner. Veien bor på Frosta og hører til det frivillige brannvesenet i kommunen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.