NRK Meny
Normal

Frivillighetsprisen til Samfundet

Studentersamfundet og dets 1300 frivillige medlemmer stakk av med årets frivillighetspris.

Studentersamfundet
Foto: Håvard Zeiner / NRK

Prisen ble i dag overrakt av kulturminister Anniken Huitfeldt og juryleder Sven Mollekleiv i Frivillighet Norge.

Samfundet konkurrerte med to andre finalister, Shirley Bottolfsen fra Bodø og Turid Tveter fra Asker.

”Omfanget og rekkevidden av arbeidet til årets prisvinner er enestående. Vinneren har enorm betydning for sitt nærmiljø og samfunnet rundt, og for flere tusen som moter prisvinnerens mangfoldighet og glødende iver hvert år. Prisvinneren er en skole i frivillighet og demokratiforståelse”, heter det i juryens begrunnelse"

- Det har vært spennende å få bli kjent med alle de flotte kandidatene til årets frivillighetspris. Men i år har det vært vanskeligere enn noensinne å kåre én vinner. Vi ser på alle fylkeskandidatene som vinnere, sier Mollekleiv på Frivilighets Norge sin hjemmeside.

Studentersamfunet ble nominert av Sør-Trøndelag fylkeskommune og prisen ble mottatt av Erik Vikum.

- Det er en ære bare å sitte her sammen med Turid og Shirley, de to andre finalistene. Dette er en inspirasjon for arbeidet vårt videre, sa Vikum etter å ha mottatt prisen.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.