Hopp til innhold

Fridtjof skal herje i Trondheim

Fridtjof, saftige damer og Bugges Firo klemmer til med sommershow i Trondheim.

Video nsps_upload_2010_2_17_19_9_41_2034.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Tande-P er mannen bak Fridtjof fra Enebakk, og som gammel trønder var han tilsynelatende tilfreds når han lanserte planene for noe så sjeldent som et sommershow i Trondheim.

Ærefull fryd

– Vi gleder oss som unger til dette. I all min levetid har jeg savnet et sommershow i Trondheim. Et sted å gå ut for å flire litt og kose seg med familien. Og nå har vi fått den store ære av å få være med på dette, sier Tore Bugge Pedersen til NRK.no.

Det trønderske årgangsbandet Bugges Firo er ifølge Tande-P er et naturlig valg. De skal delta som danseband, og de dukker opp som Kaillkoret Kauken i forestillinga.

De er hyret inn av Fridtjof. Han har nemlig arvet en enstjernes og noe stusselig campingplass ved Nidelven etter en ukjent filleonkel, og her skal det drives, både med danseplatt og massasje og annet.

Bare for damer

– Dette skal være Norges første campingplass bare for damer, sier Fridtjof.

Han bedyrer at han ikke frykter konkurranse om nettopp damene fra verken kor eller Bugges Firo, men hvem vet. Manusforfatter Tande-Petersen er ikke helt sikker.

Mer sikkert er det at vi får mye humor av samme typen som i Fridtjofs jul, en suksess fra Øyvind Blunck og Alf Tande-Petersen med over en million seere da den gikk på TV.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lise Olden, Fridtjof, Kathrine Strugstad

– Hvilke damer dere kan varte opp med her, sier Fridtjof med blanke øyne.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Villere enn noen gang

Kanskje blir det om mulig enda villere enn før, antyder Fridtjof som etter å ha frest inn i konferanserommet på Rica Nidelven, nå entrer for andre gang med to damer i armkroken.

– Sinnsykt herlig, sier Kathrine Strugstad.

– En fantastisk gjeng å jobbe med, sier Lise Olden.

De to skal være med i showet og sørge for både drakamp og intriger og selvsagt sang, mye sang.

– Vi skal ha allsang også, men ikke for mye, sier Tande-P

Han gliser ved ved synet av Fridtjof og damene. Det er bare de som kjenner hele historien, for dette er nyskrevne saker, iallfall tekstene. Alt skal være trøndersk skreddersøm. Ikke nok med det, Tande-P lover en ny Trondheimssang, den også på trøndersk. Fridtjof trener nok litt på den.

Livat sjø

Fidtjof i Trondheim

Fridtjof er klar for Trondheim

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Ifølge de som vet det, skal det være mer liv i trønderne enn folket i Ytre Enebakk, sier Fridtjof.

Han har ikke vært i Trøndelag før, men han lover å trenge dypt inn i det trønderske, spesielt karsken. Han frykter den skal være bedre enn hans eget snabelbrygg. Kanskje både når det gjelder effekt og renhet.

De regner med å innta Trøndelag med fulle seil og komme ut med mulighet for forlengelse. Rica Nidelven Hotel har gått inn i en samarbeidsavtale om prosjektet og de åpner nettopp for tradisjonsbygging, men lover intet helt sikkert annet enn at de skal huse både forestillingen og folket.

Nå gjenstår det bare å se om det blir som Tande-P frykter, nemlig noen kulturkollisjoner, noen språklige og noen andre misforståelser når Fridtjof kommer fresende på mopeden og lander for første gang blant rotekte trøndere i sommer.