Fremdeles farlig på rasstedet

Ordføreren advarer folk mot å ta seg inn i rasområdet i Namsos etter at politiet opphevet ferdselsforbudet.

Ras i Namsos
Foto: Lars Erik Skjærseth

Namsos-ordfører Morten Stene advarer folk mot å ta seg inn i rasområdet i Kattmarka etter at politiet opphevet ferdselsforbudet på tirsdag.

- NVE advarer fortsatt mot å gå inn i området, sier Stene.


Han lover også hjelp til de som har hus og hytter i selve rasgropa.

- Når det gjelder rasgropa så vil det bli arrangert turer for de som har eiendeler i hytter og hus. De vil få tilbud om å få ta med seg det de ønsker, sier Stene.

Det er fremdeles vakthold i området.

Utrygt

Politiet i Namsos opphevet det generelle ferdselsforbudet i boligområdet i Kattmarka på tirsdag, men Norges vassdrags- og energidirektorat mener området fortsatt er svært utrygt, sier Stene.

- Vi oppfordrer folk til å følge NVEs oppfordringer i forhold til at området er usikkert og at man kun skal oppholde seg der i kort tid om gangen, sier ordføreren.

I selve rasgropa er det fortsatt helt uaktuelt å begeve seg fritt.

- Det er NVEs område og er anleggsområde som det blir adgang forbudt i, forklarer Stene.

Hytteeiere får ikke hjelp

Flere som har hytter i området ned mot Namsenfjorden på den andre siden av Kattmarka er fortvilet fordi heller ikke der er det lov å bevege seg fritt. Og her vil ikke NVE utføre sikringstiltak. Derfor frykter de hyttene blir helt verdiløse. Men Morten Stene sier kommunen ikke kan hjelpe.

- Vi anbefaler dem å gå sammen om å få tatt prøver i området, for NVE har sagt at de konsentrerer seg om boligområdene, mens hytteeierne må ta ansvar selv, sier Morten Stene.