NRK Meny
Normal

Fredrik Willmann vant

VM-klare Fredrik Willmann fra Joker Bianchi, vant Mi-Août Bretonne i helga.

Fredrik Willmann
Foto: Linda Bjørgan / NRK

Rittet består av fire etapper og Willmann sikret sammenlagtseieren etter sterk innsats og 6. plass på dagens etappe. Willmann ble nr 3 på den første etappen.

Tidligere denne uka ble det klart at Fredrik Willmann, som sykler for Joker Bianchi, skal representere Norge i sykkel-VM i Sveits i september.

VM i Sveits

Willmann blir en av ni ryttere på det sterke norske laget. som skal til VM.

Sykkel-VM i sikte for Wilmann

Det er allerede klart at lagkamerat Lars Petter Nordhaug fra Joker Bianchi blir med til VM. I tillegg kan han også få følge av Svein Erik Vold fra Stjørdal. Vold konkurrerer med Roy Hegreberg fra Sparebanken Vest om den siste VM-plassen.

Både Willmann, Vold og Nordhaug har syklet Mi-Août Bretonne i helga som en del av oppkjøringa til VM.

- Utrolig morsomt

Willmann lå på delt annenplass før lørdagens avsluttende etappe, men angrep tidlig den gule ledertrøyen. Med sjetteplass på avslutningsetappen sikret han sammenlagtseieren med nesten 20 sekunders margin.

- Det var utrolig morsomt. Det var en veldig hard etappe, der jeg lenge kjempet mot de andre i teten. Vi lå så å si helt likt før dagens etappe. Jeg gikk alene helt på slutten, og kom meg opp til rytterne i brudd, sa Willmann til NTB.

- Lagkameratene mine gjorde også en glimrende jobb i dag. Det var morsomt å få til en så stor margin til slutt, la han til.

Nye ritt venter

Nå venter Irland rundt og Storbritannia rundt for den VM-klare rytteren.

- Det blir de største rittene vi kjører i hele år, så det er greit å få dem rett før VM, sa Willmann.

Han viser nok en gang at han er i ferd med å gjøre en veldig god sesong, sa Willmanns sportssjef i Team Joker Bianchi, Gino van Oudenhove, til NTB.

Tidligere i år har nordmannen vunnet en internasjonal etappe. Sammenlagtseieren i Frankrike er hans første i karrieren.