Hopp til innhold

Hollywood-drømmen oppfylt

Skuespiller Kristofer Hivju kom akkurat hjem fra Canada hvor han har spilt inn Hollywood-produksjonen "The Thing 2011".

Kristoffer Hivju

Skuespiller Kristofer Hivju har nå vært i Canada og spilt inn hva som skjedde før den gale nordmannen besøkte de amerikanske forskerne.

Foto: Kaja Kristin Ness / NRK

– Det var helt fantastisk. Jeg hadde noen ideer om hvordan det skulle bli, men alt jeg opplevde overgikk de tankene, sier Kristoffer Hivju til NRK.no.

I tre måneder har han og etter hvert hans familie holdt til i Toronto i Canada hvor filminnspillingen til The Thing 2011 foregikk.

– Vi ble veldig godt behandlet. Det var førsteklasse hele veien med limousiner og luksushotell. De tok veldig godt vare på oss og de gjorde alt for at vi skulle gjøre en god jobb, forteller Hivju.

Forløper

Ifølge Dagbladet har Universal satt av 220 millioner kroner til prosjektet.

Filmen bygger på skrekkfilmklassikeren The Thing fra 1982 av John Carpenter. En psykologisk thriller som vakte oppsikt.

– Den fra 1982 handler om amerikanske forskere som får besøk av en gal nordmann med en hund han prøver å skyte. Amerikanerne skyter nordmannen og drar tilbake til den norske basen. Det er alt brent og ødelagt. Forskerne finner en stor isblokk og et slags romvesen som de tar med seg tilbake til sin leir. Romvesenet våkner etter hvert og lager baluba.

Hivju har nå vært i Canada og spilt inn hva som skjedde før den gale nordmannen besøkte de amerikanske forskerne.

– Hva skjedde på den norske basen egentlig, er vel tanken med The Thing 2011. Jeg har ikke sett filmen enda. Men den begynner som et drama, går over til å bli en thriller/krim, så scienfiction/horror, og ender i action, sier Hivju.

Store norske

For å skape forløperen ble flere nordmenn hentet til Hollywood. Dennis Storhøi, Trond Espen Seim, Jørgen Langhelle, Stig Henrik Hoff, Gunnar Røise, Jo Adrian Haavind og Kristofer Hivju.

Sistnevnte var ikke med på prøvefilming i Oslo, men laget sin egen audition. Han fikk utdelt noen scener og så skulle de framføres på nettet. En seanse som han har kommet velberget gjennom.

– Plutselig satt jeg på en fly til Canada, og befant meg et helt annet sted. Hele prosessen gikk så raskt, sier Hivju.

Norsk stemning

Hivju forteller at de måtte gjøre alle scenene både på norsk og engelsk.

– Vi følte oss litt små da amerikanerne kom og hørtes så tøff ut, så skulle vi snakke litt sånn halvdårlig engelsk. Så vi vet ikke hvor mye av de norske replikkene som blir med, men vi håper.

Til tross for et enormt budsjett og mange involverte klarte de å skape norsk stemning på settet.

– Vi hadde det veldig gøy, og alle syntes det var stas. Vi fra Norge ga hverandre trygghet og klarte å skape en norsk atmosfære på settet. Vi koste oss, rett og slett.

Forskjeller

Hivju er fast ansatt ved Trøndelag Teater og en real hollywoodfilm-elsker.

– Det er store forskjeller på film og teater, men egentlig det samme. Det er annerledes å gjøre seg ferdig med en scene på en dag, men samtidig tilsvarer det en prøveperiode og en spilleperiode i antall ganger du gjør scenen.

Filmen slippes den 29. april i Los Angeles.