Fra Norske Skog til Statkraft

Christian Rynning-Tønnesen er ansatt som ny konsernsjef i Statkraft etter Bård Mikkelsen.

Christian Rynning-Tønnesen blir ny konsernsjef i Statkraft

Christian Rynning-Tønnesen blir ny konsernsjef i Statkraft.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Den nye konsernsjefen kommer fra stillingen som konsernsjef i Norske Skog.

– Det har vært viktig for styret å finne en toppleder for Statkraft som blant annet har solid kompetanse innen energisektoren og internasjonal forretningsvirksomhet, og som kan vise til gode resultater. Denne lederen har vi nå ansatt, sier styreleder Arvid Grundekjøn i Statkraft.

Spennende utrfordring

Christian Rynning-Tønnesen har vært konsernsjef i Norske Skog siden sommeren 2006, etter at han ble ansatt i selskapet som konserndirektør for finans i begynnelsen av 2005.

Han har meddelt styret i Norske Skog at han vil fratre som konsernsjef og begynner som konsernsjef i Statkraft 1. juni 2010.

Han fortsetter i Norske Skog inntil videre.

– Jeg har hatt en spennende tid i Norske Skog, med en kompetent og utholdende organisasjon som har stått på for å styrke selskapet i et tøft marked. Viktige utfordringer gjenstår, og det blir vanskelig å forlate selskapet. Jeg har allikevel valgt å takke ja til den unike muligheten det er for meg å få lede Statkraft, et selskap jeg var en del av i 13 år før jeg kom til Norske Skog, sier Rynning-Tønnesen.

Spennende utfordring

– Jeg beklager at Christian Rynning-Tønnesen forlater Norske Skog. Han har gjort en fremragende innsats som konsernsjef i en svært krevende periode for selskapet.Styret i Norske Skog vil møtes med det første for å innlede arbeidet med rekruttering av hans etterfølger, sier styreleder i Norske Skog, Eivind Reiten.

Rynning-Tønnesen er utdannet sivilingeniør fra NTNU (NTH). Tidligere var han direktør i Statkrafts toppledelse i 11 år, og før det arbeidet han i McKinsey og Esso Norge.

– Jeg kjenner energibransjen både fra innsiden og utsiden og ser på denne jobben som en usedvanlig spennende utfordring. Verden trenger mer fornybar energi samtidig som eksisterende næringsstruktur må utvikles og tilpasses nye rammebetingelser, sier Christian Rynning-Tønnesen.