NRK Meny
Normal

Fra hytter til hus i Bymarka

Det kan bli mange flere bolighus i Bymarka i Trondheim.

Hytte hus Lian
Foto: Morten Andersen / NRK

Formannskapet går inn for at omstridte hytter på Lian skal bli omregulert til boligformål. Dermed kan de også søke om å rive hytta og bygge hus i stedet, sier kommunaldirektør for byutvikling Håkon Grimstad.

Byråkratisk verkebyll

Lian har vært en verkebyll i det kommunale apparatet i mange år. Den kommunale saksbehandlingen har vært tilfeldig, mange beboere har tatt seg til rette og gjort om hytter til hus. Folk har bygd på uten å søke om det - og kommunen har krevd at folk skal flytte fra hyttene.

Kommunen gir opp

Nå gir kommunen opp og gir 100 hytteiere boligstatus. De kan også få bygge nytt, men da maksimalt 100 kvadratmeter stort. Ordfører Rita Ottervik vedgår at med en ny reguleringsplan vil nok mange av hytteierne ønske å bygge ordinære bolighus.

Trondheim kommune skal nå kartlegge alle hytteområder i kommunen for å slippe å få flere Lian-saker.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.