Hopp til innhold

Droppet skolen for å bli FpU-politiker

Espen Teigen (18) skulle egentlig vært russ i år, men han droppet videregående for å jobbe for Frp.

Espen Teigen

Espen Teigen fra Stjørdal i Nord-Trøndelag er den nye lederen for ungdomspartiet til Frp.

Foto: Fpu

18 år gamle Espen Teigen fra Stjørdal i Nord- Trøndelag er den nye generalsekretæren i FpU, Fremskrittspartiets ungdom.

– Når jeg fikk en såpass stor mulighet som dette, så måtte jeg rett og slett si ja til den, sier Espen Teigen (18) til NRK.no.

Prioriterer politikk

18-åringen skulle egentlig feiret russetiden sammen med klassekameratene sine, men i fjor høst droppet han ut av skolen for å satse på politikken, skriver Trønder-Avisa.

– Det er ikke helt riktig at jeg dropper ut. For det første hopper jeg av til en jobb, og for det andre så tar jeg mange privatistfag ved siden av, og jeg synes det er veldig befriende, sier Teigen.

Har støtte hjemme

Teigen fikk støtte av både moren, og broren sin, som begge er Frp- politikere, til å slutte på skolen.

– Det var ingen som steilet hjemme, de så helheten i det. Det er en såpass stor mulighet, og viktig arbeidserfaring å få med seg videre, sier han.

Den nye FpU-sekretæren er veldig opptatt av ungdom som dropper ut av skolen, og tror ikke han er et dårlig forbilde.

– Dropout- problematikken er veldig stor i Norge. Det er ikke en ønskelig situasjon. Derfor mener vi i Fremskrittspartiet at man skal fjerne mye av den unødvendige teorien på yrkesfag, hvor nesten halvparten ikke fullfører studieløpet, sånn at folk kan konsentrere seg om det de bryr seg om, sier han.

Vil studere økonomi

Teigen tror ikke det kommer til å bli noe problem at han ikke har studiekompetanse ennå.

– Jeg tror arbeidserfaringen fra denne jobben er minst like viktig, og jeg kommer til å få studiekompetanse om ikke veldig lenge.

Han har planer om å ta høyere utdanning etter hvert.

– Ja, jeg har alltid hatt en drøm om å utdanne meg innen økonomi, og jeg regner med at jeg kommer til å ta det senere. Hvis jeg blir i denne jobben lenge, så kommer jeg til å ta fag ved siden av for å sikre meg en god utdanning, for det er veldig viktig.

Mye erfaring

Den nye generalsekretæren i FpU har lang fartstid i Fremskrittspartiet, til tross for sin unge alder.

Han er i sin tredje periode som fylkesformann i Nord-Trøndelag FpU, og har jobbet som valgkampsekretær for Nord-Trøndelag Frp under valget i 2009.

Nå er han klar for å ta over jobben som generalsekretær 1. juli.

– Jeg forventer store utfordringer. Vi arrangerer en stor sommerleir i august nå, med nesten 200 deltagere og vi har landsmøte annethvert år. I tillegg organiserer vi en rekke konferanser. Vi er jo den nest største ungdomsorganisasjonen i Norge, sier Teigen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.