fotballtrener tiltalt
Foto: Mette Vollan / NRK

Fotballtrener tiltalt

Oppsummert

En fotballtrener er tiltalt for straffbare forhold mot flere gutter i Trøndelag. Han skal blant annet ha lurt gutter på laget til å sende nakenbilder av seg selv. Politiet fant også tusenvis av overgrepsbilder av barn hos treneren.

 • Ber om fengsel for fotballtrener

  Aktor ber om ett år og seks måneder i fengsel for fotballtreneren som står tiltalt i Sør-Trøndelag tingrett. Mannen er tiltalt for produksjon og nedlasting av bilder og filmer som seksualiserer barn. Han skal også ha presset flere mindreårige gutter til å
  sende ham nakenbilder. Mannen nekter straffskyld.

 • Fotballtrener nekter straffskyld

  Fotballtreneren som er tiltalt for å lure fotballgutter til å sende nakenbilder nektet straffskyld da rettssaken startet tirsdag. Tiltalen omfatter straffbare forhold mot sju fornærmede fotballgutter fra to lag i Trøndelag.

 • Fornærmede blir ikke kalt inn

  De tilrettelagte avhørene av guttene, som er tatt opp på video, vil bli avspilt, men de fornærmede i saken vil ikke bli kalt inn som vitner under rettssaken som går for lukkede dører.

 • Spillerne var under 18 år

  Fotballtreneren sier han gjenkjenner flere av bildene han har på sin harddisk, når de ble lagt frem i retten. Flere av bildene viser spillere på fotballaget til den tiltalte. Bildene er av seksuell karakter, og alle spillerne var under 18 år da de ble tatt. Men det er også bilder og videoer på harddisken hans, som han aldri har sett før, ifølge den tiltalte.