Hopp til innhold

– Spanske lag er et par hakk foran i løypa

Det blir et helspansk oppgjør i Supercupfinalen på Lerkendal i august. Flere i Rosenborg hadde derimot håpa Liverpool ville komme til finalen.

 Europa League Final

Sevilla-spillerne løfter troféet for tredje år på rad. Det er det ingen som har gjort før dem.

Foto: Dylan Martinez / Reuters

Matthías Vilhjálmsson

Matthías Vilhjálmsson hadde en tung kveld hjemme i stua da han så favorittlaget Liverpool bli knust av Sevilla i europaligafinalen i går.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg

Tove Moe Dyrhaug håper det blir god stemning i Trondheim under supercupfinalen 9. august.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

– Jeg hadde selvfølgelig håpa på å få Liverpool hit. Men Sevilla var rett og slett bedre i går, synes jeg, sier RBK-spiss Matthías Vilhjálmsson.

Islending er en svoren Liverpool-fan og blant flere i klubben som håpa på britisk triumf i gårsdagens finale i Europa League.

Men etter Liverpools 3-1 tap mot Sevilla er det klart at, i likhet med mesterligafinalen, supercupfinalen blir et helspansk oppgjør.

– Det hadde vært artig med et engelsk lag, men slik ble det ikke. Men det er ingen tvil om at det er to gode lag som kommer hit, sier daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug.

Mindre folkefest

Supercupfinalen går av stabelen i Trondheim 9. august og spilles mellom vinneren av europaligaen og mesterligaen. Mesterligafinalen er ikke før neste uke, men det blir enten Real Madrid eller Atletico Madrid som møter Sevilla i Trondheim til høsten.

At det er to spanske lag som kommer, tror Vilhjálmsson vil føre til at det blir en litt mindre ramme rundt kampen.

– Jeg hørte at dersom Liverpool kom til byen, så ville de fått 10 000 billetter til kampen, men 60 000 ville tatt turen hit. Da hadde det blitt fullt kaos. Men jeg håper det kommer mange spanjoler også, sier Vilhjálmsson.

– Vil bli underholdt

Petter Veland

Petter Veland jobber som kommentator i Viasat og kjenner den spanske fotballen godt.

La Liga-ekspert, Petter Veland, sier det er en annen supporterkultur i Spania enn i England. Engelskmennene drar ofte til byer hvor lagene deres spiller kamp, selv om de ikke skal på stadion.

For i britisk fotball, så er ofte publikum vel så underholdende som selve fotballen, sier Veland.

– Spanske supportere går på kamp for å bli underholdt. Det er ikke nødvendigvis dem som står for underholdingen, slik det ofte kan være på engelske fotballkamper. Der har man jo supportersanger som ofte er veldig morsomme, sier Veland.

At det nå blir to spanske lag i høstens finale, tar Veland som et tegn i tiden på stå i europeisk fotball.

– Det er ganske mye som tyder på at de spanske topplagene ligger et hakk foran i løypa både i forhold til engelske, tyske og egentlig alle andre lagene, sier Veland.