Fotballegende angrepet utenfor eget hus

Den tidligere landslagsspilleren i fotball, Edgar Stakset (80) fra Steinkjer, ble hardt skadet i et voldsangrep nær sitt eget hjem før helga.

Edgar Stakset

Edgard Stakset (80) fra Steinkjer fikk flere bruddskader og ei punktert lunge, etter å ha blitt angrepet av en mann i 20-årsalderen. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

80-åringen var ute med søpla torsdag i forrige uke, og ba en mann i 20-åra om å flytte bilen, som sto nær avfallscontainerne.

– Det sto en bil parkert sånn at den ville være i vegen for søppelbilen, som snart skulle komme, forteller Stakset, som dermed gikk bort til sjåføren og etter eget utsagn sa: «Flytt bilen, det er tømming».

Ifølge Stakset svarte sjåføren at det hadde ikke han noe med.

– Sjåføren hoppa på meg og tok kvelertak. Men jeg klarte å løsne grepet, forteller Stakset til NRK.

– Ble borte ei lita stund

Tross sine åtti år er Edgar Stakset fortsatt en sterk mann, men fant det likevel best å ta med seg søpla og gå fra stedet.

– Men mannen kom bakfra, og kasta seg over meg. Jeg ble «borte» ei lita stund, forteller Stakset. Han har anmeldt mannen etter det som skjedde.

Edgar Stakset ble sendt til sykehus med brudd i skuldra, brista ribbein og punktert lunge.

Stakset er en kjent mann i landets fotballmiljø. Sammen med Gunnar Dybwad og Arne Kotte var han en nøkkelspiller i Steinkjers fotballklubbs storhetstid.

Begge parter avhørt

80-åringen har overfor politiet forklart at han prøvde å få den andre til å flytte bilen sin.

– Fornærmede har til oss fortalt at bilen til den yngre mannen i flere dager sto parkert nær avfallscontainerne i gata. Han mente at søppelbilen dermed ikke kunne komme til for tømming, og anmodet om at den ble flyttet. En replikkveksling mellom de to skal så ha utviklet seg til at bileieren tok kvelertak og siden dyttet til 80-åringen som gikk i bakken og pådro seg et kutt i hodet, forteller etterforskningsleder ved Trøndelag politidistrikt Leif Gundersen.

Mistenkte i saken, har forklart at han dyttet 80-åringen unna, fordi han kjeftet og kom etter ham.

– Mistenkte mener 80-åringen var den aggressive parten i utgangspunktet, sier Gundersen som legger til at mannen i 20-åra ikke erkjenner straffskyld.

Ingen sammenheng med vold mot 14-åring

Etterforskningsleder Gundersen sier at det ikke er grunnlag for å sette mistenkte i denne saken i forbindelse med helgas voldsangrep mot en 14-åring i Steinkjer.

– Vi setter ikke de to sakene i sammenheng. 14-åringen som ble angrepet på håndballcup i helga, er en sak vi etterforsker uavhengig av denne. Der har vi mottatt noen tips som vi skal sjekke nærmere, men det fins i øyeblikket ingen mistenkt etter den voldsepisoden.