Hopp til innhold

Spennende kontrakt til Fosen Mek

I ettermiddag skrev daglig leder i Taubåtkompaniet Ole Bjørnevik, under på en kontrakt som kan være verdt en milliard kroner.

Fosen Mek, dokka
Foto: Mari Lunden Nilsen / NRK

Skipet som nå skal bygges ved Fosen Mek blir enestående i sitt slag. Like enestående er det forholdsvis ukjente EMGS, som ble stiftet i 2002.

Finner olje og gass verden over

EMGS har spesialisert seg på å påvise olje og gass verden over. De har hovedkontor i Trondheim, samt regionkontor i Stavanger, Oslo, Houston, og Kuala Lumpur - og i tillegg representanter i Europa, Asia, Afrika, Sør- og Nord-Amerika.  Skipet som skal bygges ved verkstedet i Rissa blir spesiallaget for å utføre såkalte Sea Bed Logging operasjoner.

Leveres i mars 2008

Kontrakten innebærer i første omgang bygging av ett skip med opsjon på ytterligere ett til.  Sea Bed Logging er en banebrytende teknologi for å påvise nye forekomster av olje og gass.

Taubåtkompaniet skal lede byggingen og eie båten som skal leies ut til EMGS. Fra før har suksess-selskapet EMGS, som har utviklet egen teknologi for å finne olje og gass, fire andre båter.

Om designet på denne båten blir vellykket, kan Taubåtkompaniet få kontrakt på å bygge en båt til. Byggingen av denne båten tar til over nyttår og den skal leveres i mars 2008.

Siste fra Trøndelag