Fosen-folket er lei – lager pendlerforening

– Når båten blir forsinka, så blir du sur og grinete, sier Rolf Sivertsvik. Nå starter han pendlerforening.

Hurtigbåt Trondheim

Trondheimsfjord II.

Foto: unknown

Per Christian Stubban

Daglig leder Per Christian Stubban i FosenNamsos Sjø lovere bot og bedring.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Pendlerbåten til Brekstad skal egentlig gå fra Pirterminalen i Trondheim klokka halv sju om morgenen. Men ofte er den forsinket, noe som forplanter seg til ankomst Brekstad etter å ha vært innom Hasselvika.

Der går Rolf Sivertsvik om bord – ikke alltid like blid.

– Ødelegger for mange

– Dette rammer alle pendlerne. Det å komme for seint på jobb ødelegger for mange. Kanskje skal du holde en presentasjon. Når du er forsinka, så sitter alle de andre og venter.

I et intervju med NRK Trøndelag mandag, snakket daglig leder Per Christian Stubban i FosenNamsos Sjø om hvordan han så på problemene med forsinkelser og kanselleringer den siste tiden.

Pendlerne stusset veldig over det de hørte.

– De malte alt rosenrødt. Kanselleringer og forsinkelser ble presentert som engangstilfeller som bare hadde skjedd de siste dagene, sier Sivertsvik.

Han kan være enig i at det har vært ekstremt mye trøbbel de siste dagene, men mener likevel det skjer noe med båtene stort sett hele tida.

Tre av Kystekspressens båter ute av drift i helgerushet

– Kjører heller sjøl

Rederiet sier de har alternative tilbud til de reisende ved større forsinkelser og når avganger innstilles. Men det er ikke godt nok, mener Sivertsvik...

– Selv om de setter inn buss og taxi, så kommer vi minst en time forsinka på jobb. Det holder ikke.

Sivertsvik forteller at pendlerne ved innstilte avganger heller setter seg i privatbilene og kjører sjøl.

– Det er nesten bedre enn at dem setter opp buss og taxi.

– Vi blir alltid ofra

Det som irriterer aller mest er at det ifølge Sivertsvik alltid er Brekstad-båten som blir ofra når noe er galt med de andre båtene.

– De tar ut båten vår uansett om det er Vannvikan-ruta eller Kristiansund-ruta som har trøbbel.

Pendlerne har i lengre tid snakket om at de burde danne en pendlerforening. Med den i ryggen tror de at de kan stå sterkere i sine krav og med sine argumenter mot rederiet Fosen-Namsos.

Likevel er målet å komme i dialog for å samarbeide med rederiet, seier Sivertsen.

Forsvaret klager

Det er ikke bare pendlere til Trondheim som er misfornøyd med FosenNamsos Sjø. Ved Ørland hovedflystasjon, der de fleste pendlerne har sin arbeidsplass, er ledelsen frustrert over alle forsinkelsene. Det bekrefter flystasjonens presseoffiser, Morten Rosenlund.

– Vi merker at ansatte stadig vekk kommer for seint, noe de ansatte er veldig frustrert over, og ønsker oss derfor en båt som holder ruta.

Forsvaret har foreslått for Ørland kommune å få framskyndet avgangen fra Trondheim fra 0630 til 0615, mens ankomsttidspunktet holdes uendret.

– Båten får heller gå ett kvarter tidligere, for at den da skal komme fram tidsnok.

Ikke fornøyd selv

Daglig leder Per Christian Stubban i FosenNamsos Sjø er langt fra fornøyd med de stadige forsinkelsene og innstillingene.

– Nei. På ingen måte. Det har vi sagt til Ørlandsordførern.

Stubban mener han ikke har prøvd å rosemale situasjonen overfor NRK, da han kommenterte det han mener er ekstraordinærere problemer forrige uke.

Den manglende punktligheten på avgangen fra Trondheim om morgenen vil han ta opp internt. Fra neste uke skal pendlerne få bedre forhold, ifølge Stubban.

– «MS Agdenes» kan da kjøre i vanlig hastighet igjen, slik at punktligheten blir bedre, og vi får en god reservekapasitet.

HVA MENER DU? Kommer Fosen Namsos Sjø til å klare å få hurtigbåtene i rute? Skriv din mening i kommentarfeltet.