Forventet gull og diamanter, fikk juggel

Tyvene som brøt seg inn på Gullsmed Thune i Trondheim trodde de kom hjem med gull og diamanter. Det de fikk med seg var derimot bare juggel.

Thune gullsmed

Butikken i Nordre i Trondheim ble utsatt for innbrudd natt til mandag.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Tyvene hadde kun fått med seg juggel som falske smykker og ringer. Vi har bare prøveringer og uekte varer liggende i butikken, sier innehaver og daglig leder på Gullsmed Thune i Nordre gate i Trondheim, Mette Christophersen, til NRK.

– Jeg ble veldig lettet

Mette Kristoffersen

Daglig leder på Thune, Mette Christophersen, ble veldig lettet da hun så hva tyvene hadde tatt.

Foto: Morten Andersen / NRK

Christophersen ble oppringt tidlig mandag morgen av en Securitas vakt som var på Gullsmed Thune sammen med politiet. Han fortalte at det hadde vært innbrudd.

– Tusen tanker gikk gjennom hodet mitt da jeg fikk telefonen. Når man er i denne bransjen tenker man ikke at det ikke skjer meg, man tenker når skjer det meg. Så i dag var det min tur, sier hun.

Innehaveren ble litt lettet da hun så at tyvene kun hadde fått med seg falske smykker.

– Jeg hadde sett for meg at butikken var rasert og at det var glass overalt, men jeg ble veldig lettet. Når det først var et innbrudd var det greit at de tok det de tok, det kunne vært mye verre, sier Christophersen.

Har ikke diamanter lett tilgjengelig

Flere gullsmedbutikker i Nordre har vært plaget av ran på dagtid, men innbruddet på Thune skjedde om natta.

– Hvis man kan være glad for noe i en slik situasjon så er jeg glad det skjedde på natta, for å bli truet på livet mens man er på jobb må være helt grusomt, sier hun.

Christophersen skjønner ikke at tyvene tror de oppholder diamanter og gull i butikken.

– Verdisaker blir jo låst inn, det er ingen som har diamanter stående lett tilgjengelig. Det er stort sett bare rimelige ting som står fremme etter stengetid. Alt annet blir pakket vekk i safer, sier hun.

SE VIDEO (Artikkelen fortsetter under):

Thune ble ranet.

Politiet har ikke pågrepet noen etter ranet på Gullsmed Thune.

Ingen er pågrepet

Krimvaktleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Wenche Johnsen, forteller at de ikke har pågrepet noen etter innbruddet på Thune. De har heller ingen beskrivelse av gjerningspersonene.

– Vi vet at de har tatt noen ringer, men vi jobber sammen med gullsmedforretningen for å finne ut nøyaktig hva som er borte. Vi holder på med etterforskning på stedet, sier Johnsen til NRK.