Forventer å få møte Rosenborg i cupen

2. divisjonslaget Nardo tok seg noe overraskende til 3. runde i NM ved å slå Ranheim onsdag. Nå forventer de å møte naboklubben Rosenborg i neste cuprunde.

Nardo Ranheim

Nardo slo Ranheim ut av cupen onsdag kveld. Nå forventer klubben å få møte Rosenborg i neste runde.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Det er 19 år siden Nardo møtte Rosenborg i cupen forrige gang, og det endte med tap. Det er rundt 500 meter mellom Nissekollen og Lerkendal, og styreleder Jørn Arve Flått i Nardo Fotballklubb håper på et skikkelig nabooppgjør.

– Håper og tror

– Vi hadde jo trodd vi skulle få RBK i 2. runde, men de ble sendt til Byåsen og Dalgård. Fredag kommer oppsettet for 3. runde, og da både håper og tror jeg det vil stå Nardo–Rosenborg, mener Flått.

Også Nardo-trener Tormod Bjerkeset jr. mener Rosenborg ville vært en super motstander i 3. runde.

– Ikke minst publikumsmessig, men også for hele spillergruppa ville det vært flott å få spille mot RBK. Men uansett tror jeg vi møter lag fra Tippeligaen i neste runde, sier Bjerkeset jr.

God start

Nardo har åpnet veldig bra i 2. divisjon og har to seire og en uavgjort på sine tre kamper. I cupen har laget slått ut både KIL/Hemne (3. divisjon) og Ranheim (1. divisjon). Laget er en skikkelig dugnadsklubb, og håper å tjene noen ekstra kroner på cupsuksessen.

– Jeg tror vi får enten Rosenborg, Aalesund, Molde eller Bodø/Glimt. Og både Molde og Aalesund er jo attraktive lag, men ingen kan selvfølgelig måle seg med Rosenborg. Det vil bety mye for økonomien vår, mener Jørn Arve Flått.

Fotballforbundet presenterer oppsettet sitt for 3. runde fredag. De har tidligere uttalt at de ser på hvilke lag som har møtt hverandre tidligere de siste årene når de setter opp kampene.

RBK Byåsen

Rosenborg slo Byåsen 5–1 i 2. runde i NM onsdag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix