Fortvilet mormor

Barnevernet i Trondheim vil ikke at ei mormor skal få treffe to barnebarn så ofte som hun gjør nå. Mormoren er fortvilet. I morgen møter hun barnevernet.

Brit Solli Isachsen vil treffe barnebarna.

Barnevernet har overtatt omsorgen for de to barna på åtte og seks år. Mormor Brit Solli Isachsen slåss for å få lov til å ha samvær med de to barnebarna. Det siste året har hun hatt dem hos seg en helg i måneden.

Barnevernet mener barna har det godt hos mormor, men vil likevel ha færre samvær, fordi barna blir urolige etterpå. Det bekreftet leder for barnevernet i Østbyen, Per Asbjørn Gilberg.

Møter barnevernet i morgen

På et møte tirsdag vil barnevernet gå inn for at mormor kun får treffe de to barnebarna to helger i året. Mormor Brit Solli Isachsen reagerer sterkt på dette, også fordi barnevernet aldri har hatt noen tilsynsfører for å se hvordan barna har det når de er hos mormor.

Ressurssterk mormor

Brit Solli Isachsen er svært glad i barnebarna. Hun er sprek, ungdommelig og energisk. Mormor har også satt seg godt inn det syndromet og kromosomfeilen gutten har, som gjør at de utvikler seg litt senere enn andre.

Kjemper sin livs kamp

Mormora måtte i fjor slåss lenge for å få en samværsavtale med de to små guttene barnevernet har omsorgen for. Hun nådde fram til slutt.

For ett og et halvt år siden fortalte NRK Trøndelag historien om Brit Solli Isachsen. Barnevernet sa kategorisk nei helt til NRK tok opp saken. Da ble det helomvending og samværsavtale likevel.

- Jeg har hatt ett år med mange fine stunder sammen med barnebarna, sier Brit Solli Isachsen til NRK Trøndelag.

Hør mormor Brit Solli Isachsen og barnevernet.