Hopp til innhold

Fortsetter suksessen fra i fjor

Adresseavisen og NRK Trøndelag går også i år sammen om å kåre Årets trønder. I to uker framover kan du foreslå din favoritt til hedersprisen.

Arne Blix og Bjørn Stuevold

Arne Blix og Bjørn Stuevold kunne juble over rekordstort engasjement rundt Årets trønder i 2010. Nå håper de å gjenta suksessen ved å fortsette samarbeidet mellom regionens to største mediehus.

Foto: Kim Nygård / Adresseavisen

Årets trønder

Send inn ditt forslag nederst i denne artikkelen!

– Etter vår felles mening ble dette en såpass stor suksess i fjor, at vi ikke ser noen grunn til å ikke gjenta det, sier Bjørn Stuevold, som er regionredaktør i NRK Trøndelag.

I flere år har NRK og Adresseavisen brukt store ressurser på egne, separate kåringer av Årets trønder.

I fjor gikk mediehusene sammen om å dele ut hedersprisen, i et håp om å gi den en ekstra tyngde.

– Vi merket at vi fikk større engasjement da vi slo oss sammen, sier sjefredaktør i Adresseavisen, Arne Blix.

Kraftig økning i publikumsdeltagelse

Antall publikumsforslag til kandidater ble nesten firedoblet fra året før, og hele 12 268 stemmer kom til slutt inn på de fem finalistene i 2010.

– I tillegg fikk vi mange positive reaksjoner på at vi også kan samarbeide, selv om vi konkurrerer i hverdagen, forteller Blix.

Nå har regionens to største mediehus valgt å samarbeide om kåringa nok en gang.

– Vi tror at en del av samfunnsoppgaven vår er å løfte fram de som gjør en innsats og som står for noe positivt i samfunnet, sier Blix.

Tare Teksum og Siv Toverød

Tare Teksum og Siv Toverød delte prisen Årets trønder i 2010. Nederst i denne artikkelen kan du foreslå kandidater til årets kåring.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

Dette er kriteriene

I fjor gikk prisen til Siv Toverød og Tare Teksum fra NRK-serien "Ingen grenser".

– At jeg ble Årets trønder er fryktelig stort, sa døvblinde Teksum, som i ettertid både har gitt ut bok og startet forberedelsene til en Sørpol-ekspedisjon.

Kriteriene i år er de samme: Prisen skal gå til en person som har utmerket seg utover det vanlige - fortrinnsvis i det året som har gått, men også for arbeid over tid.

Vedkommende skal kunne fremstå som en god representant for Trøndelag, og bør også være kjent gjennom mediedekning i løpet av det siste året.

Disse var fjorårets finalister:

  1. Marit Bjørgen
  2. Siv Toverød og Tare Teksum
  3. Roar Strand
  4. Mikkel Storleer Eriksen
  5. Torild Langklopp og Roar Svenning

Du kan foreslå din favoritt

Fra og med i dag kan alle foreslå kandidater via nettstedene adressa.no og nrk.no/trondelag.

– Det er kjempeviktig at folk foreslår kandidater til oss. En viktig del av dette er å vise fram hverdagshelter. Forslagene kan hjelpe oss med å se lengre enn navnene som er i de store overskriftene, sier Blix.

Fristen for å sende inn navn og begrunnelse for din favoritt er 21. november.

– Benytt muligheten din til å påvirke

Etter at forslagskassa blir stengt, vil en fagjury velge ut fem finalister.

Disse fem presenteres bredt både gjennom Adresseavisen og NRK Trøndelag sine kanaler, og publikum får være med på å påvirke den endelige avgjørelsen gjennom en avstemning på nett.

Vinneren blir til syvende og sist bestemt på redaktørnivå, men Stuevold minner om at publikums rolle i kåringa er viktig.

– Vi håper at minst like mange som i fjor velger å benytte seg av muligheten til å påvirke hvem som blir nominert og til slutt vinner.

Skriv inn ditt forslag i denne boksen:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.