NRK Meny
Normal

Fortsatt varetekt for siktet kvinne i Vibeche-saken

Den 36 år gamle kvinnen som er tiltalt for drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen, er varetektsfengslet frem til saken skal gå for retten.

Vibeche Sofie Falck Danielsen

Det var i januar i 2014 at Vibeche Falck Danielsen ble funnet død i Nidelva.

Foto: Privat/NRK

Sør-Trøndelag tingrett har dermed tatt politiets begjæring til følge.

Kvinnen ble varetektsfengslet 5. august i år, og er siktet for forsettlig drap. Fengslingen ble senere forlenget til 30. september. Nå er altså varetektsfengslingen forelenget til mandag 2. november, dagen hovedforhandlingen er i retten.

Den 36-årige kvinnen var også tidligere siktet i drapssaken, men da ble saken hennes lagt bort på grunn av bevisets stilling.

Kvinnens 49 år gamle eks-samboer ble i Frostating lagmannsrett i juni dømt til 13 års fengsel for drapet på Danielsen i januar i fjor.

Allmennhetens rettsfølelse

Tingretten har kommet frem til at en løslatelse, nå når en hovedforhandling er berammet, er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse.

– Det er et bestialsk drap som har blitt begått, og liket av den avdøde ble deretter fjernet fra åstedet, heter det i kjennelsen.

– Retten mener at fortsatt varetektsfengsling frem til hovedforhandlingen ikke er et uforholdsmessig inngrep, og at fortsatt fengsling er tilstrekkelig begrunnet, heter det videre.

Eks-samboer dømt

Under ankesaken trakk 49-åringen skyldanken sin, og erkjente drapet. Han forklarte at det var eks-samboeren som slo Danielsen med øks mens hun lå i senga. Etter denne forklaringen ble kvinnen pågrepet, og hun ble i juni varetektsfengslet i åtte uker. Nå er hun altså tiltalt for forsettlig drap og likskjending.

36-åringen sitter i varetekt og i fengslingsmøtet nektet hun straffskyld for drapet på Danielsen. Hun sa at 49-åringen blander henne inn for selv å få en mildere straff.

I dommen mot mannen står det at Danielsen ble utsatt for kvelningsforsøk, slått flere ganger i hodet og påført to stikk- eller skjæresår i halsregionen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.