Normal

– Oppkast er ikke en sannsynlig dødsårsak

Det er fortsatt uklart hvorfor den ett år gamle gutten i Vanvikan døde, men ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten er det lite sannsynlig at han ble kvalt av sitt eget oppkast.

Silje Valstad og Trond Peder Nilsen

Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten er det trolig ikke en medisinsk årsak til barnedødsfallet i Vanvikan. Det bekrefter forsvarer Trond Peder Nilsen til NRK. Her er han i samtale med politiadvokat Silje Valstad.

Foto: Næss, Terje / NTB scanpix

Politiet har tidligere bekreftet at gutten hadde kastet opp da han ble funnet død i sitt eget hjem onsdag.

I dag sier politiadvokat Silje Valstad til Dagbladet.no at patologene ikke finner det sannsynlig at barnet døde som følge av oppkastet. Dette bekrefter farens forsvarer, Trond Peder Nilsen, til NRK.

– Om oppkast står det at man ikke kan utelukke det, men at det ikke er en sannsynlig dødsårsak, sier forsvareren om opplysningene i den foreløpige obduksjonsrapporten.

Trolig ikke en medisinsk årsak

Fredag ble det kjent at stump vold utelukkes som dødsårsak, samtidig som politiet bekreftet at gutten kan ha blitt kvalt eller forgiftet.

Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten er det trolig ikke en medisinsk årsak til dødsfallet, selv om man heller ikke kan utelukke det ennå, forteller forsvarer Nilsen.

– Rapporten er veldig kortfattet og i det hele tatt uklar. Den konkluderer med at vi ikke vet hva som er årsaken, sier forsvarer Nilsen.

Mener det ikke er grunnlag for mistanke

Politiet fortalte fredag at foreldreparet forventet at noe religiøst skulle skje dagen etter at gutten døde.

Den religiøse overbevisningen er en del av grunnlaget for siktelsen mot dem.

– Siktelsen baserer seg ikke på én enkelt hendelse, men mange ulike moment som til sammen gir skjellig grunn for mistanke, sa politiadvokat Silje Valstad.

Forsvarer Nilsen mener det ikke er grunnlag for å sikte hans klient i saken.

– Jeg er uenig med tingretten og politiet om at det er skjellig grunn til mistanke. sier Nilsen til NRK, og viser til at man ennå ikke vet dødsårsaken.

Begge foreldrene anket på stedet da de fredag ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.