Brrrrr! Sommer i Trøndelag?

Fant du snø utenfor soveromsvinduet i morges? Ikke vær overraska om det skjer i morgen også. Tropenettene lar vente på seg.

Snø i juni i Tydalen

MMS-tipser: 'Sommeren lar vente på seg. (Eller er den over..) I 6-tia i dag var hele terassen hvit av snø. (Men da var jeg for trøtt til å ta bilde..) Hilsen Fjellfanten på Øvlingbu i Tydal'

Foto: MMS - tipserfoto

– Vi hadde vel sett at det var litt varmere på denne tida, sier vakthavende meterolog Ivar Hjellestad ved Meterologisk Institutt i Bergen, til NRK.no.

Mange av lytterne til morgensendinga til NRK Trøndelag var ikke fornøyd med sommerværet i morges. Flere sendte inn tekstmeldinger om vind og få varmegrader.

Hei! På Sørgarn i Hemne regne de så mytty at du knaft sjer dæm som jogge forbi her:-D:-D

Det sjer ut te å bli en steikfin høstdag i Åfjorn sånn værmessig sett. Lett overskyet, regnvått og 5 grader. Men det e sommer på kallenderen da...

På Tarvafjorden er det nordavind og surt, bare 8 grader med regnbyger. Mvh skipper Bjørn.

Lyttere av God morgen, Trøndelag

Meterolog Hjellestad som oversikt over de offisielle målingene nevner blant annet at Røros hadde 2,1 som laveste temperatur i natt. Steinkjer hadde 2,3 og Oppdal 3,7.

Den sommervarmen vi venter på vil ikke komme riktig ennå.

– Det er nordvest- og vestlige vinder som dominerer, og temperaturen sliter med å komme seg over 13 og 14 grader. Så det blir fortsatt kalde netter framover. Hele uka, sier Ivar Hjellestad.

Og bygevær blir det også i dagene framover, selv om det ikke blir de store mengdene.

Det er +1 grad å bløtsnø på Ruggeldalen.

Kvitt på toppan her i Oppdal . Hurra for den globale oppvarminga! Hehe .:-)

Det snør, det snør, fidelibom. Hilsen Elisabeth fra Brekken!

Lyttere av God morgen, Trøndelag

Og vil du ha noen å skylde på for at sommeren holder litt igjen?

– Dette er i grunnen restene etter den kalde vinteren vi hadde i år. Det er vanskelig å kvitte oss med den kalde lufta og nordavinden, sier Hjellestad.

Video fra Trøndelag

Organisasjonen Livsglede for eldre utvider og får med seg idrettslag og butikker på dugnaden.
Einar Armann tok saga i egne hender.
Denne helgen ble det arrangert en audition av det litt mer spesielle slaget. Trøndelag Reiseliv vil nemlig bruke dyr i sin nye kampanje for å få turister til Trøndelag.