NRK Meny

Brrrrr! Sommer i Trøndelag?

Fant du snø utenfor soveromsvinduet i morges? Ikke vær overraska om det skjer i morgen også. Tropenettene lar vente på seg.

Snø i juni i Tydalen

MMS-tipser: 'Sommeren lar vente på seg. (Eller er den over..) I 6-tia i dag var hele terassen hvit av snø. (Men da var jeg for trøtt til å ta bilde..) Hilsen Fjellfanten på Øvlingbu i Tydal'

Foto: MMS - tipserfoto

Artikkelen er flere år gammel.

– Vi hadde vel sett at det var litt varmere på denne tida, sier vakthavende meterolog Ivar Hjellestad ved Meterologisk Institutt i Bergen, til NRK.no.

Mange av lytterne til morgensendinga til NRK Trøndelag var ikke fornøyd med sommerværet i morges. Flere sendte inn tekstmeldinger om vind og få varmegrader.

Hei! På Sørgarn i Hemne regne de så mytty at du knaft sjer dæm som jogge forbi her:-D:-D

Det sjer ut te å bli en steikfin høstdag i Åfjorn sånn værmessig sett. Lett overskyet, regnvått og 5 grader. Men det e sommer på kallenderen da...

På Tarvafjorden er det nordavind og surt, bare 8 grader med regnbyger. Mvh skipper Bjørn.

Lyttere av God morgen, Trøndelag

Meterolog Hjellestad som oversikt over de offisielle målingene nevner blant annet at Røros hadde 2,1 som laveste temperatur i natt. Steinkjer hadde 2,3 og Oppdal 3,7.

Den sommervarmen vi venter på vil ikke komme riktig ennå.

– Det er nordvest- og vestlige vinder som dominerer, og temperaturen sliter med å komme seg over 13 og 14 grader. Så det blir fortsatt kalde netter framover. Hele uka, sier Ivar Hjellestad.

Og bygevær blir det også i dagene framover, selv om det ikke blir de store mengdene.

Det er +1 grad å bløtsnø på Ruggeldalen.

Kvitt på toppan her i Oppdal . Hurra for den globale oppvarminga! Hehe .:-)

Det snør, det snør, fidelibom. Hilsen Elisabeth fra Brekken!

Lyttere av God morgen, Trøndelag

Og vil du ha noen å skylde på for at sommeren holder litt igjen?

– Dette er i grunnen restene etter den kalde vinteren vi hadde i år. Det er vanskelig å kvitte oss med den kalde lufta og nordavinden, sier Hjellestad.

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.