NRK Meny
Normal

Fortsatt ingen spor etter savna 47-åring

Mannskap fra politiet, Røde kors, Norske redningshunder og Forsvaret har søkt etter den savna 47-åringen i fjellet ved Åsen i Levanger hele natt til lørdag, men mannen er fortsatt sporløst borte.

mann savna

Politiet trapper opp letinga etter mannen som er savna i fjellet ved Åsen i Levanger lørdag morgen.

Foto: Kjartan Ovesen/privat / NRK

– Vi har søkt med hunder, og mannskap fra Røde kors og Forsvaret har også deltat i leitinga, men vi har fortsatt ikke funnet ham, sier Stig Roar Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Savna siden torsdag

Det var torsdag i 12.30-tiden at 47-åringen kom vekk fra turfølget sitt. Mannen er autist og hørselshemmet, og er bruker ved et dagtilbud i Levanger.

De hadde vært på en tur opp til Skordalsvola mellom Åsen og Stjørdal, og på vei tilbake kom han bort fra de andre.

Han har nå vært savna i snart to døgn.

Starter for fullt igjen lørdag morgen

Natt til lørdag har temperaturen vært nede i null grader enkelte steder, og fredag snødde det i området mannen er savna. Men Politiet har fortsatt håp om å finne mannen i god behold.

– Vi trappa ned letinga i natt, men vi starter for fullt igjen klokka 8. Da kommer det redningshelikopter, mer mannskap fra forsvaret og forhåpentligvis en del frivillige.

Hørte rop

Over 100 personer har så langt deltatt i letinga etter mannen. Leteforholdene beskrives som vanskelige, og området som til nå er finsøkt består av mye skog og bratt og ulendt terreng.

Fredag ettermiddag bekreftet politiet at letemannskaper hadde hørt rop om hjelp, og søket ble intensivert rundt området ropet skal ha kommet ifra. Ingen funn ble gjort.

– Frivillige som ønsker å delta kan møte opp klokka 8 ved skihytta på Stokkvola i Levanger, sier Olsen.