NRK Meny
Normal

Fortsatt alvorlig for treåring som havnet i Gaula

Den tre år gamle gutten som satt i en bil som rullet ned i Gaula lørdag, er overført til Oslo universitetssykehus. Tilstanden er fortsatt alvorlig.

Helikopter tar av fra stedet ved Gaula etter at bil havnet i elva i Melhus

HENTET OPP: Gutten ble hentet opp fra elva ved Gimse under en dramatisk redningsaksjon, og fraktet til sykehuset med luftambulanse.

Foto: Morten Andersen / NRK

Gutten ble hentet opp fra elva ved Gimse under en dramatisk redningsaksjon, og fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim med luftambulanse med meget alvorlige skader.

Treåringen ble overført til Oslo universitetssykehus (OUS) natt til søndag. Sykehuset opplyser søndag til NTB at tilstanden fortsatt er alvorlig.

Bil trekkes opp av elva Gaula i Melhus

DRAMATISK: Frivillige klarte å lokalisere bilen i elva, før mannskaper fra brannvesenet fikk hentet ut den tre år gamle gutten fra bilen. Bilen ble etterpå berget opp.

Foto: Morten Andersen / NRK

Bilen gutten satt i, sto parkert ved en matbutikk på Gimse. Det var ingen andre i bilen da den rullet ned en skråning og havnet i elva.

Mange minutter under vann

Gaula er dyp og har sterk strøm på stedet hvor bilen skled ut, og ifølge et vitne ble bilen ført 250-300 meter nedover elva.

Frivillige kastet seg ut i vannet og klarte å lokalisere bilen, mens dykkere fra brannvesenet fikk hentet opp gutten.

Ifølge vitner på stedet kan han ha vært under vann i 20-30 minutter.