Hopp til innhold

Fortsatt «Forelska i lærern»

Kulturskoleelever får med seg Torstein Flakne og Ragnar Vigdal fra The Kids som gjesteartister på låten «Forelska i lærern», når den fremføres i Melhus i dag.

Video Torstein Flakne og en elev fra Kulturskolen i Melhus.

Harald Lund, Jonas Bakke Skonøy, Torstein Flakne

11 år gamle Jonas Bakke Skonøy besøkte radiostudio på Tyholt sammen med kulturskolerektor Harald Lund. 11-åringen spilte «Forelska i lærern» sammen med Torstein Flakne fra The Kids.

Foto: Ella Berit Strugstad Mathisen / NRK

– Jeg er så imponert at jeg ikke har ord, sier Torstein Flakne, som er mest kjent fra rockgruppene The Kids og Stage Dolls.

11 år gamle Jonas Bakke Skonøy hadde stålkontroll på gitaren da han besøkte radiostudioet på Tyholt sammen med Flakne i dag. De to skal også opptre sammen i Melhushallen senere i dag.

– Jeg skal spille gitar med elevbandet, sier Jonas, som ikke er nervøs for dagens konserter.

– Det har jo gått bra på prøvene, så jeg er ikke så veldig nervøs.

270 elever trår til


– 20 skolemiljø i Nord- og Sør-Trøndelag er med på dette prosjektet, og hele 270 elever trår til med forestillingen «Jeg fant, jeg fant», som fremføres tre ganger i Melhushallen i dag, sier rektor ved kulturskolen i Melhus, Harald Lund.

Kulturskolen i Melhus har i tre år samarbeidet med Høyeggen Skole om KOM-prosjektet. Prosjektet KOM står for kreativt oppvekstmiljø, og har som mål å knytte grunnskole og kulturskole tettere sammen i arbeidet med oppsetninger innenfor de kunstestetiske fagene på skolene.

– Det går ut på å utvikle formidlingskompetansen ved å framføre ting på scenen og sette opp forestillinger, sier Lund, som er svært fornøyd med å også få med artistene fra The Kids.

– Det er skikkelig bra for oss å få med de. De har jo selv har gått på skolene her i Melhus.

Torstein Flakne

Torstein Flakne.

Foto: Arne Kristian Gansmo

– Sangen lever sitt eget liv

The Kids ble spesielt kjent med låta «Forelska i lærern», som Flakne skrev sammen med Dag Ingebrigtsen i 1980. Flakne blir stadig overrasket over hvor populær låta fortsatt er.

– Denne sangen lever jo sitt eget liv. Den er jo nesten udødelig.

Artisten og låtskriveren skryter av de mange unge talentene.

– De er jo fantastiske og mye flinkere enn det vi var på den alderen, sier Flakne.