Forsvaret på vent

Høyre ville at politikerne i Ørland kommune sammen krever at forsvaret i Midt-Norge heller blir styrket enn lagt ned. Men det rød-grønne flertallet takket nei.

F16, Ørland hovedflystasjon
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

- Jeg er flau over å være politiker i Ørland kommune på vegne av det vi nå har vedtatt i kommunestyret. Det sa kommunestyrerepresentant fra Høyre, Frank Aronsen, da deres forslag falt. Til daglig er han ansatt ved Ørland Hovedflystasjon.

Thorhild Aarbergsbotten fra Høyre var også skuffet etter torsdagens kommunestyremøte. Hennes interpellasjon om at de måtte stille krav til forsvarssjef Sverre Diesen ble ikke tatt godt imot av alle.

- Det var en oppfordring om at vi trenger en økt satsing på forsvaret, og at vi trenger et tverrpolitisk samarbeid for å få igjennom det her. Det skuffer meg stort at varaordføreren fremmer et utsettelsesforslag, sier Aarbergsbotten.

 

Venter på Disen

Varaordfører Knut Ring fra Arbeiderpartiet er talsmann for den rødgrønne koalisjonen på denne saken, han sier at de ikke stemte ned forslaget fordi de var imot å samarbeide, men fordi de vil vente til den endelige konklusjonen om framtiden til Ørland Hovedflystasjon kommer.

- Først må vi se hva som kommer fra forsvarssjefen, så må vi ta et standpunkt om vi skal være for eller imot. Det er det som er den riktige veien å gå, sier Ring.

Forsvarssjef Sverre Diesens konklusjon om å legge ned Ørland Hovedflystasjon ble lekket ut tidligere i høst, og han har senere selv bekreftet disse lekkasjene i intervjuer i NRK. 5. november blir forsvarsstudien offentlig.

 

Roan og Agdenes har vedtatt

Det tverrpolitiske samarbeidet i Ørland kommune ligger etter torsdagens vedtak på vent fram til neste kommunestyremøte den 29. november.

Det samme forslaget ble fremmet og vedtatt i både Roan og Agdenes.

 

Rødgrønt samarbeid Ørland kommune
Foto: Ståle Yttrehus / NRK