Hopp til innhold

Forsvarer publisering av bilder i pedofilisak

Statsadvokat Pål K. Lønseth forsvarer at han har delt ut bilder til pressen av trønderen som er tiltalt for trafficking og seksuelt misbruk av barn i Thailand.

Overgriper

Den tiltalte 47-åringens forsvarer, advokat Anne Kristine Bohinen, sa torsdag at hun vil anmelde politiet og påtalemyndigheten til Spesialenheten for politisaker. Årsaken er at flere bilder av nordmannen, sammen med barna han skal ha forgrepet seg mot, er sendt ut og publisert i mediene.
Statsadvokat Pål K. Lønseth i Det nasjonale statsadvokatembetet er uenig i kritikken og forsvarer utsendelsen av de sladdede bildene. I alt er fire eller fem bilder sendt ut til landets redaksjoner.

 

Sa nei

- Bohinen tok kontakt med meg og ville at bildene skulle trekkes tilbake, noe jeg sa nei til. Det er bilder som Kripos har delt ut, men jeg har godkjent hvert enkelt av de bildene og det står jeg for, sier Lønseth til NTB.
Spesialenheten for politisaker på Hamar hadde torsdag ettermiddag ikke registrert noen anmeldelse fra 47-åringens forsvarer. Bohinen mener statsadvokatens utlevering av bildene er ulovlig. 
- Jeg mener dette må være lovlig. Vi har et ansvar for at vår virksomhet skal være allmennpreventiv, og i dagens mediesamfunn har jeg forståelse for vi må gi noe for å illustrere en sak, sier Lønseth. 

Banebrytende

Den norske 47-åringen, som nå er fengslet i Norge, er tiltalt for menneskehandel og overgrep mot små barn i Thailand. Etterforskningen har vært svært krevende for norsk politi. Avdelingsleder i Kripos, Atle Roll Mathisen, er svært stolt av saken som er oppklart og betegner den som banebrytende.
Den 47 år gamle nordmannen har tilstått og erkjenner straffskyld for de forhold han er tiltalt for. Han skal ha misbrukt flere unge gutter seksuelt, og ifølge tiltalen skal han ha solgt en av dem videre til andre i sitt seksuelle nettverk av pedofile. Mannen skal også ha filmet og fotografert flere av overgrepene. Politiet har beslaglagt over 35.000 barnepornografiske bilder og over 1.300 filmer med tilsvarende innhold.