– Trondheim fortjener å være på film

«Vente, blinke» er den første spillefilmen som blir spilt inn i Trondheim. Likevel det var langt ifra selvsagt at trønderhovedstaden skulle være kulisse for filmen.

Filmsett

Innspillingen av filmen «Vente, blinke» er godt i gang. Det fine været har gjort sitt for at Trondheim skal vise seg fra sin beste side når byen skal fungere som kulisse i filmen.

Foto: Signe Opsal

Yngvild Sve Flikke

Regissør Yngvild Sve Flikke kommer selv fra Trondheim og vet derfor hvor hun finner de fineste stedene å filme.

Foto: Signe Opsal
Inga Ibsdotter Lilleaas

Hovedrolleinnehaver Inga Ibsdotter Lilleaas synes det er stas å debutere som filmskuespiller i Trondheim. Som liten besøkte hun ofte byen.

Foto: Signe Opsal

Jeg kan ikke forstå at ingen har filmet her før, sier regissør Yngvild Sve Flikke som er i gang med sin første spillefilm.

"Vente, blinke" handler om tre kvinner som befinner seg på forskjellige stadier i livet. På hver sin måte er de på jakt etter lykke, kjærlighet og seg selv. Filmen er basert på Gunnhild Øyehaugs roman med samme navn.

Måtte kjempe for Trondheim

Handlingen i boka er lagt til Bergen, og regissøren måtte gå flere runder med forfatteren for å få tillatelse til å spille inn filmen i Trondheim.

– Først var jeg veldig motvillig og ville at filmen skulle spilles inn i Bergen i og med at romanen utspiller seg der. Nå er jeg veldig glad for at den spilles inn i Trondheim, sier Øyehaug.

Flikke er veldig fornøyd med at hennes første spillefilm blir spilt inn i hennes hjemby.

– Trondheim er en fantastisk fin by som fortjener å være på film, sier Flikke.

Flere debutanter

Hovedrolleinnehaver Inga Ibsdotter Lilleaas, debuterer også. I filmen spiller hun den unge litteraturstudenten Sigrid. Også hun har en sterk tilknytning til Trondheim.

– Faren min kommer fra Trondheim, så jeg var mye i Trondheim som liten, så det er ikke bare jeg som synes det ar stas at det skjer i Trondheim, forteller Lilleaas.

Selv om hovedrollen spilles av en nykommer innen film, er det flere kjente skuespillere med i filmen.

Karakteren Trine, som ble gravid uten at det var planlagt, blir spilt av Henriette Steensrup. Den mannlige hovedrollen blir spilt av Halvard Holmen, kjent fra TV-serien «Himmelblå» Holmen, spiller en forfatter som den unge litteraturstudenten forelsker seg i. Anne Krigsvoll er også med på laget. Hun spiller en eldre kvinnesaksforkjemper som leter etter sønnen hun adopterte bort for 40 år siden.

Hør radioreportasjen her.

Hovedrolleinnehaver Inga

Hovedrolleinnehaver Inga Ibsdotter Lilleaas blir sminket før innspilling. Her utenfor Samfundet i Trondheim.

Foto: Signe Opsal