Normal

Første salve i Strindheimtunnelen

I dag smalt den første salven i det som skal bli den nye tunnelen som vil gå fra Strindheim ved KBS senteret, under Kuhaugen og som vil etterhvert komme ut på Nyhavna i Trondheim.

Spregning Strindheimtunellen

De hadde full kontroll med den første spregninga i Strindheimtunellen.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Tunnelen skal stå ferdig i 2014 med 4 kjørefelt, men før den tid vil det smelle jevnt.

– Dette er rutinemessig, sier en tilsynelatende avslappet prosjektleder i Statens Vegvesen, Harald Inge Johnsen.

Må være forsiktig

Arbeidet krever varsomhet og omtanke. For det er lite fjell mellom tunelltoppen og overflata, så mest mulig skal ligge rolig. Det betyr mange delsalver før tunellen får den formen den skal ha.

– Bysprengninger er krevende, sier Johnsen.

Og det gikk fint. Ingen steinsprut på avveie.

Tidkrevende

Kari Møller

Kari Møller bor rett over tunellen. Hun gleder seg til slste smell i slutten av 2012.

Foto: Juliet Landrø / NRK

Nå er de igang for alvor og eksplosjonene blir flere og de varer lenge. Den siste spregninga er planlagt til slutten av 2012. Innen den tid må nok folk i området regne med hyl fra varselsignalet og dumpe drønn fra dynamitten ganske ofte.

– Jeg har hørt sirenene før i forbindelse med prøvespregninger og de har gjort meg litt nervøs. På sett og vis var det greiere å se det på nært hold som i dag, sier Kari Møller. Hun bor oppå tunellen.

En nytt boområde

Hun gleder seg til det hele er over. En ting er at trafikken i teorien skal gå glattere fra Strindheim til Dora der denne vegen møter Nordre avlastningsveg, en annen ting er at området som ligger langs dagens hovedveg ut av byen og østover, slipper trafikken. Det blir et boligområde uten lyden av E6.