Første dag i ny jobb for Bardal

Anders Bardal har fått en ny arena. Verdensmesteren har hoppet fra bakke til bank.

Anders Bardal har byttet ut bakke med bank.

Anders Bardal har flyttet hjem til Steinkjer og startet i dag i «vanlig» jobb.

Etter 25 år som skihopper har Anders Bardal startet en ny karriere. Fra i dag er det bankverdenen som blir hans nye hjemmebane. Når 32-åringen nå tar sats, er det som kunderådgiver i Sparebank 1 i Steinkjer.

– Nå har jeg sluppet bommen, men det blir et veldig langt tilløp. Det kommer sikkert til å lugge bra underveis, men jeg håper balansen er i orden når jeg skal utenfor kanten.

Bardal får en egen kundeportefølje på 1000 personer.

Gunnar Thorsen, banksjef Sparebank 1

Gunnar Thorsen er Anders Bardals nye sjef.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Han er jo en kjernekar, og nå skal han over fra en flytsone til en annen. Han blir en vanlig rådgiver for privatkunder, og jeg tror han er dyktig. Dette blir bra både for kundene og oss, sier banksjef Gunnar Thorsen.

Thorsen tok kontakt med Bardal for to år siden da det ble kjent at han på sikt ville flytte hjem til Steinkjer.

– Spennende

Anders Bardal er en av Norges mest meritterte hoppere. Han har vunnet verdenscupen sammenlagt (2012), VM-gull i normalbakke (2013), OL-bronse normalbakke (2014) og VM-gull i lag (2015). Samtidig har han tatt økonomiutdanning som han altså skal bruke når han nå har flyttet tilbake til hjembyen etter flere år i Trondheim.

Anders Bardal VM i Falun

Anders Bardal under VM i Falun.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

– Det blir spennende å se om dette er noe som passer meg, jeg tror det blir bra.

Men første dag på jobb gikk ikke helt på skinner. Datamaskina var ikke i orden, og han fikk derfor ikke logget seg på de første timene på jobb.

– Men jeg har hilst på de fleste på huset og blitt litt kjent med folkene her, forklarer Bardal.

– En jovial kar

Det var i mars det ble kjent at han ga seg i hoppbakken. Det var etter VM i Falun han merket at motivasjonen manglet. Men nye kolleger mener han vi få bruk for erfaringen som skihopper også som kunderådgiver.

Kjell Harald Tangen

Kjell Harald Tangen har troa på at Anders Bardal vil lykkes i ny-jobben.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Det er viktig å treffe på hoppkanten her også. En kundesamtale skal også ha balanse. Han er en jovial kar så jeg er sikker på at han får til det, sier finansrådgiver Kjell Harald Tangen.

Bardal utelukker både comeback og trenerjobb på toppnivå. Han og kona venter deres tredje barn til sommeren, og han håper noen av dem vil bli med på å skape et godt hoppmiljø i Steinkjer, for han vil gjerne være trener for barn.

– Jeg skal ikke legge noe press, men jeg vil legge føringer i den retningen, avslører Bardal.