Forsinkelse etter at cateringbil kjørte inn i fly

Passasjerer som skulle ta flyet nordover blir tre og en halv time forsinket.

SAS-fly påkjørt av cateringbil

SAS-flyet som ble påkjørt av en cateringbil fikk store skader på den ene siden.

Foto: Tipser

– Klokken 14.22 fikk vi melding om at en cateringbil skal ha krasjet med et parkert fly på Værnes lufthavn. Det skal ha vært et kraftig sammenstøt. Flyet skal ha stått ved en gate, men det var ingen passasjerer ombord i flyet, sier operasjonsleder Ole Tuset i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Det var et SAS propellfly som ble påkjørt av cateringbilen. Flyet som ble påkjørt skulle gått fra Trondheim kl 14.05 til Bodø og videre til Tromsø. Et nytt tomt fly er på vei til Trondheim fra Oslo, og vil ta av fra Trondheim lufthavn cirka klokken 17.30. Fram til da blir passasjerene godt ivaretatt, forteller Widerøe.

Politiet er på stedet for å undersøke saken.

– Cateringbilen skal ha hatt noen uheldige omstendigheter, det ble antydet at det handlet om feilgiring, forteller Tuset.

Mannen som kjørte inn i flyet skal være uskadd.

– Det kom melding om at det var en bulk på flyet som sto på bakken. Politijurist har bekreftet at det blir opprettet en politisak for å se om noe straffbart har skjedd, sier Tuset.

Svært beklagelig

– Saken håndteres slik at både politiet og arbeidstilsynet har blitt varslet. Som jeg forstår er det materielle skader, og at flyet ikke kommer til gå som normalt, sier fungerende lufthavnsdirektør Per Jarle Ingstad.

Per Jarle Ingstad

Fungerende lufthavnsdirektør Per Jarle Ingstad synes hendelsen er svært beklagelig.

Foto: Avinor

Teknikere vil gjennomgå flyet grundig på grunn av at det var en såpass kraftig hendelse forteller direktøren.

– Vi har fått forklaringer om cateringbilen kjørte fremover da den skulle rygge bort fra flyet. Kjedelig hendelse som vi ikke vil ha noe av på Værnes. Dette skjer heldigvis sjelden, men når det skjer er det sterkt beklagelig for passasjerene, sier Ingstad.

Laster Twitter-innhold