Fornøyde med ny fødeavdelig

De ansatte ved fødeavdelinga på St. Olavs Hospital var svært fornøyde med å forlate de gamle lokalene og flytte inn i det nye kvinne-barnsenteret i dag.

Fødeavdelingen ved St. Olavs Hospital
Foto: Morten Karlsen / NRK

- Her har vi 14 fødestuer på avdelinga med egne bad og toalett, dette er en helt annen setting for damene våre, sier avdelingsjordmor Vigdis Myhren.

 3000 barn

Hver år tar man mot over 3000 barn på St. Olavs Hospital. Og mens de gamle lokalene var provisorisk trange og nedslitte, er de nye fødestuene store, lyse, og topp moderne.  

I kvinne-barnsenterer får man også samlet barneklinikken med kuvøseavdeling, gynekologisk avdeling og en avdeling fra universitetet og høyskolen. Barneintensiven må vente, sykehuset har ikke penger til å flytte den til det nye bygget enda.  

 

Klinikksjef Fredrik Sunde, Kvinne-barn-senteret ved St. Olavs Hospital
Foto: Morten Karlsen / NRK

- Best i landet

Føden er i drift fra i dag, og klinikksjef Fredrik Sunde mener dette er landets beste fødeavdeling:  

- Dette blir Norges beste og fineste fødeavdeling med nytt utstyr, nye trivelige omgivelser og en meget god kvalitet på fødselshjelpa, sier klinikksjef Fredrik Sunde.

 Det første barnet ble født på den nye fødeavdelinga like etter klokka 13.30 i dag, da kom lille Ingunn på 3760 gram til verden.