Hopp til innhold

Forlenger varetektsfengslingen etter økseangrep på halloween

16-åringen som angrep ei kvinne med øks og kniv i Orkdal, varetektsfengsles i ei uke til. Det ble bestemt i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag.

Svorkmo

Tingretten har bestemt at varetektsperioden skal forlenges med ei uke, og at det skal skje ved en institusjon, ikke i et fengsel.

16-åringen er siktet for grovkroppskade, og både han og hans foreldre har samtykket til den forlengede varetektsfengslingen.

Har beskrevet tvangstanker i avhør

I kjennelsen står det at en sakkyndig har reist tvil om 16-åringens tilregnelighet på gjerningstidspunktet etter å ha undersøkt ham.

I den sakkyndiges vurdering står det at det ikke kan utelukkes at han på handlingstidspunktet har vært i en psykotisk eller psykose-nær tilstand. Derfor er det foreslått full rettspsykiatrisk undersøkelse.

I kjennelsen kommer det også frem at tenåringen har beskrevet tvangstanker i avhør, noe som underbygger faren for gjentakelse.

Selv om det er foreslått at 16-åringen kan ha vært utilregnelig i gjerningsøyeblikket, anser retten det som nødvendig å holde ham varetektsfengslet i ei uke til, på grunn av sakens alvor.

I tillegg til at varetektsperioden skal skje i insitusjon, er det også bestemt at det raskt skal oppnevnes sakkyndige for full rettspsykiatrisk undersøkelse.

Så skrekkfilm før angrepet

Det var på halloween den 31. oktober at 16-åringen, iført en Halloween-maske, angrep ei kvinne i 40-årene med øks og kniv på et gårdsbruk i Svorkmo i Orkdal.

Etter å ha utøvd volden, ringte den siktede tenåringen selv nødnummeret for å melde seg til politiet.

Kvinnen ble kjørt til Orkdal sykehus med kuttskader, og ble ikke livstruende skadd.

Adresseavisen skrev mandag at den siktede tenåringen hadde sett på en skrekkfilm fra filmserien som heter halloween før angrepet.