NRK Meny
Normal

Forkastet anken til mordbrannsiktet (50)

Den 50-årige mannen som er siktet for mordbrann etter brannene på Risvollan og Nidarvoll onsdag i forrige uke, blir sittende i varetekt.

Sunnlandbrann

TO BRANNER: Mannen er siktet for å stå bak brannen i en brakkerigg ved Sunnland skole (bildet), samt i Risvollan borettslag.

Foto: HENRIK SUNDGAARD

Mannen ble torsdag i forrige uke varetektsfengslet fram til lille julaften, men anket på stedet.

Frostating lagmannsrett behandlet anken fredag, men tok den altså ikke til følge. Det melder Adresseavisen.

– Han blir sittende i varetekt. I utgangspunktet til 23. desember, hvis det ikke dukker opp ting ved etterforskningen som gjør at mistanken blir svekket, sier forsvarer Per Wold til NRK.

Mordbrannsiktet

50-åringen er siktet for overtredelse av Straffelovens §148, den såkalte mordbrannparagrafen, som har en strafferamme på 21 år. I tillegg er han siktet for §292, som omhandler grovt skadeverk.

Det er skjellig grunn til mistanke for at mannen står bak brannene, konkluderte Sør-Trøndelag tingrett med forrige torsdag.

Siktede er tidligere dømt for å stå bak åtte branner.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.