NRK Meny

Forgiftet av dårlig hjemmebrent

Politiet i Sør-Trøndelag tror ei ung kvinne på Fosen har fått i seg giftig hjemmebrent eller metanol.

Artikkelen er flere år gammel.

Det melder adressa.no lørdag.

Kvinna ble lagt inn på St. Olavs Hospital onsdag etter å ha drukket hjemmebrent fra et produksjonsanlegg på Fosen.

- Kvinna ble lagt inn med forgiftninger som sannsynligvis skyldes inntak av dårlig hjemmebrent eller metanol, sier operasjonsleder Morten Stene hos Politiet i Sør-Trøndelag.

Kvinna ligger på medisinsk avdeling, mage- og tarmsykdomsseksjonen ved St. Olavs Hospital og hun skal nå være på bedringens vei. Det opplyser sykehuset.

To personer pågrepet

 Etter å ha snakket med kvinna slo politiet til mot en bolig på Fosen der de fant 16 liter hjemmebrent og utstyr som brukes til HB-produksjon.  En mann og ei kvinne i 20-årene er pågrepet i forbindelse med produksjonen. Stene advarer nå folk mot å drikke alkohol som de ikke kjenner kvaliteten på.

 -Vi har ikke hørt om noen flere som er blitt syke, men så lenge en person er forgiftet vil vi advare folk mot å drikke alkohol som man ikke kjenner opprinnelsen til, sier Stene.

 

 

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.