Forgiftet av dårlig hjemmebrent

Politiet i Sør-Trøndelag tror ei ung kvinne på Fosen har fått i seg giftig hjemmebrent eller metanol.

Det melder adressa.no lørdag.

Kvinna ble lagt inn på St. Olavs Hospital onsdag etter å ha drukket hjemmebrent fra et produksjonsanlegg på Fosen.

- Kvinna ble lagt inn med forgiftninger som sannsynligvis skyldes inntak av dårlig hjemmebrent eller metanol, sier operasjonsleder Morten Stene hos Politiet i Sør-Trøndelag.

Kvinna ligger på medisinsk avdeling, mage- og tarmsykdomsseksjonen ved St. Olavs Hospital og hun skal nå være på bedringens vei. Det opplyser sykehuset.

To personer pågrepet

 Etter å ha snakket med kvinna slo politiet til mot en bolig på Fosen der de fant 16 liter hjemmebrent og utstyr som brukes til HB-produksjon.  En mann og ei kvinne i 20-årene er pågrepet i forbindelse med produksjonen. Stene advarer nå folk mot å drikke alkohol som de ikke kjenner kvaliteten på.

 -Vi har ikke hørt om noen flere som er blitt syke, men så lenge en person er forgiftet vil vi advare folk mot å drikke alkohol som man ikke kjenner opprinnelsen til, sier Stene.

 

 

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.