NRK Meny
Normal

Prica og Skjelbred blir hjemme

Både Rade Prica og Per Ciljan Skjelbred blir igjen i Trondheim når RBK idag reiser til Irland og mesterligakvalifisering mot Linfield onsdag. Inn som erstattere kommer Gjermund Åsen og Kjell Rune Sellin.

Per Ciljan Skjelbred og Rade Prica

(Arkiv) Rade Prica og Per Ciljan Skjelbred får ikke muligheten til å juble for scoring mot Linfield i morgen. Begge blir igjen hjemme i Trondheim.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

– Jeg kan bekrefte at verken Rade Prica eller Per Ciljan Skjelbred blir med til Belfast, sier pressekontakt i RBK, Harald Pedersen, til NRK.no.

– Det er lyskeskaden Prica fikk mot Sandefjord som ikke helt har sluppet taket. Han må dermed ha ro og behandling hjemme i Trondheim, forklarer Rosenborg-lege Wilhelm Stoltz.

Prica ble først tatt ut til troppen mot Linfield, men en ny vurdering på reisedagen konkluderte med at spissen ikke kom til å bli spilleklar til onsdag.

Skjelbred på sin side står over på grunn av sykdom.

Troppen til morgendagens kamp blir dermed seende slik ut:

Daniel Örlund, Erik Mellevold Bråthen, Mikael Dorsin, Alejandro Lago, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Mikael Lustig, Anthony Annan, Roar Strand, Abdou Razack Traoré, Markus Henriksen, Gjermund Åsen, Fredrik Winsnes, Trond Olsen, Morten Moldskred, Mushaga Bakenga, Steffen Iversen og Kjell Rune Sellin.

Til tross for at RBK må klare seg uten de to profilene har trener Nils Arne Eggen stor tro på at spillerne skal kunne bite godt fra seg i Belfast.

Arne Scheie
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

– Det er jo det beste laget i Nord-Irland, men de er også på et nivå som vi bør slå over to kamper. Gjør vi ikke det så har vi ikke noe i Champions league å gjøre, sier Eggen.

Også NRKs fotballekspert Arne Scheie tror RBK kommer til å slå Linfield.

Linfield-manager David Jeffrey håper spillerne hans kan heve seg inn mot kampen. Han er klar over at det kommer til å en veldig tøff kamp.

– Rosenborg blir en hard nøtt for oss , sier Jeffrey.

Og for ordens skyld: RBK har slått Linfield før.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.