Begge foreldrene i isolasjon i to uker etter barnedød

Mor (26) og far (29) til gutten som ble funnet død i Vanvikan onsdag fengsles med brev og besøksforbud i to uker. Begge anket avgjørelsen på stedet.

Tore Angen, Trond Peder Nilsen og Silje Valstad

Foreldrenes forsvarere, Tore Angen og Trond Peder Nilsen med politiadvokat Silje Valstad før kjennelsen ble kjent fredag kveld.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Gutt død Vanvikan
Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Nå får politiet arbeidsro, og vi får kontroll over bevis, slik at vi unngår bevisforspillelse, sier politiadvokat Silje Valstad til NRK.

Det ble fredag kveld klart at begge foreldrene blir fengsla i to uker - i full isolasjon.

Begge har anket fengslingskjennelsen.

– Min klient hun har anka kjennelsen da vi er uenig i at det er grunnlag for fengsling, sier mors advokat, Tore Angen til NRK etter kjennelsen ble kjent.

Mor (26) og far (29) er begge sikta for legemsbeskadigelse med døden til følge, under særdeles skjerpende omstendigheter.

Begge har stilt seg uforstående til siktelsen mot seg.

«Opptreden som kan knyttes til barnets død»

Familien på tre bodde i Vanvikan i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag. Først ble far pågrepet og sikta i saken, mens mor hadde status som vitne. Senere ble også mor sikta i saken.

Påtaleansvarlig Sigbjørn Bjerkrem har tidligere uttalt følgende til NRK:

– Vi mener å ha skjellig grunn til mistanke om at det har vært en opptreden som kan knyttes til barnets død.

Ifølge den sikta farens forsvarer viser den foreløpige obduksjonsrapporten ingen tegn til stump vold. Ifølge forsvareren var barnet alene da det døde.