NRK Meny
Normal

Mener føreforholdene medvirket til ulykken

Mannen i 20-årene som er siktet for uaktsom kjøring etter at bilen havnet utfor kaia i Steinkjer forrige helg, har forklart seg om hva som skjedde.

Piksellert

Bilføreren har forklart seg om hva som skjedde da bilen kjørte utfor kaia i Steinkjer. En kvinne er alvorlig skadd etter å ha ligger under vann i nesten én time.

Foto: Terje Næss

En 23 år gammel kvinne ligger fremdeles alvorlig skadd på St. Olavs Hospital i Trondheim etter ulykken 8. desember.

Kjæresteparet kjørte utfor kaia i Steinkjer i 14-tiden. Mens mannen klarte å komme seg ut av bilen og på land, ble kjæresten reddet dykkere fra Trøndelag brann og -redningstjeneste. Kvinnen lå under vann i om lag 50 minutter.

Nå har mannen forklart seg om den skjebnesvangre kjøreturen.

– Vi har avhørt den siktede bilføreren. Han har en forklaring på hva som har skjedd, men erkjenner ikke straffskyld, forteller etterforskningsleder ved Steinkjer politistasjon, Leif Gundersen til NRK.

Sterkt preget

Et øyevitne forteller til adressa.no at bilen hadde stor fart og at den mistet grepet før den skled sidelengs over kaikanten.

– Siktede har forklart seg om kjøreturen og føreforholdene. Han forklarer at det er en medvirkende årsak til at bilen havner utfor kaia, forteller Gundersen.

Politiet har bedt om en rapport fra Statens vegvesen som undersøker bilen og stedet det ulykken skjedde.

– Vi venter på rapporten fra våre eksterne samarbeidsparter. Vitner er avhørt og siktede er nå også avhørt, sier Gundersen.

Grunnlag for tiltale

Når etterforskningen er ferdig blir saken sendt videre til påtalemyndigheten som vurderer om det er grunnlag for å gå videre med saken.

– I praksis betyr det at vi ser om det er grunnlag for å ta ut tiltale, eventuelt gi et forelegg, forklarer Gundersen.

Bil med kjærestepar kjørte i elva

Kvinnen som ble reddet opp av vannet, ble fraktet til St. Olavs Hospital.