NRK Meny
Normal

Oljearbeidere er forbauset over Åsgard-uhell

Oljearbeidere er forbauset over at to tunge gjenstander falt ned på Åsgardfeltet utenfor Trøndelagskysten.

Først falt et 790 kilo tungt verktøy ned på boredekket til Stena Don. To dager senere falt en 175 tonn tung utblåsningssikring på Transocean Searcher. Ingen kom til skade under uhellene, som skjedde i forrige uke.

Petroleumstilsynet ser alvorlig på uhellene. 

- Fall av tunge gjenstander er et stort problem i oljebransjen, sier pressetalskvinne Inger Anda i Petroleumstilsynet. Politiet har valgt å starte sin egen etterforsking etter det som skjedde på Transocean Searcher.

Oljearbeidere er forundret

- Fagforeningen for oljearbeiderne er forundret over at noe sånt kan skje. Det sier Ketil Karlsen, rådgiver innen Helse, Miljø og Sikkerhet for fagforeninga til oljearbeiderne.

I følge Karlsen hadde bransjen sterkt fokus på fall av tunge gjenstander for en tid tilbake. Han frykter nå at man kan ha mistet fokus på dette arbeidet.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.