Folkemøte mot MC-klubb

Den kriminelt belastede motorsykkelklubben Mongols MC kan bli etablert i Norge for første gang, og byr 4 millioner for et bygg i Leksvik kommune.

MONGOLS MC

Mongols MC kan bli etablert i Norge for første gang.

Foto: MONGOLS MC SCANDINAVIA

Kommuneledelsen i Leksvik gjør alt for å stanse en etablering av motorsykkelklubben, og inviterer til folkemøte onsdag kveld.

Også justisministeren går imot at klubben kommer til Norge.

- Medfører kriminalitet

Politiet er bekymret dersom den internasjonale motorsykkelklubben, Mongols MC, etablerer seg i Norge. Den første klubben i Skandinavia ble etablert i Stockholm i vår.

-Som lensmann er jeg bekymret for en etablering av Mongols MC i Leksvik. Erfaringen tilsier at det medfører kriminalitet. Og det ønsker vi ikke, sier Gunnar Solli, lensmann i Leksvik og Mosvik.

Opprørt stemning

- Det er en opprørt stemning. Dette er en klubb verden ikke vil ha, sier ordfører Einar Strøm.

På folkemøte onsdag deltar både politikere og politi.

- Det er for å synliggjøre den massive motstanden mot at MC-klubben blir etablert, sier Strøm.

Kommuneledelsen har også vært i kontakt med lokale investorer, som kan være aktuelle kjøpere av bygget, som Mongols MC nå vil kjøpe.

Byr 4 millioner

Mongols MC vil etablere sitt nye hovedkontoret i Norge i det gamle samvirkelaget på Hindrem i Leksvik.

- Vi har vært i kontakt med megler og byr 4 millioner kroner, forteller Jonas Bergdahl, president i Mongols MC i Jämtland og Trøndelag.

Ifølge Bergdahl, er planen å etablere hovedkontoret til Mongols MC i Leksvik, og planen er at de skal ha rundt 20 medlemmer.

- Jeg forstår ikke hvordan de kan dømme oss. Det er ingen som vet hvem vi er. Vi kommer til å starte en klubb som er hundre prosent seriøs, og som er lojale, sier Jonas Bergdahl.

Mongols MC Scandinavia

Mongols MC byr 4 millioner kroner for nye lokaler i Leksvik.

Foto: Mongols MC Scandinavia

Vil ikke ha MC-klubb i Norge

Justisminister Knut Storberget går imot at den internasjonale motorsykkelklubben etablerer seg i Norge.

- Det er det vi minst trenger. Vi har overhode ikke behov og lyst til at denne typen miljø skal etablere seg i Norge, sier Storberget.

Justisministeren sier kommuner må finne de virkemidler de har for ikke å etablere denne typen aktivitet.

- Jeg vil råde kommunene til å snu alle steiner i forhold til lover og regler, for å stanse en etablering av MC-klubben. Og ikke minst mobilisere egne innbyggere for å forhindre at folk blir rekruttert inn i denne typen klubber, sier Storberget.

Knut Storberget

Justisminister Knut Storberget vil ikke at motorsykkelklubben Mongols MC skal etablere seg i Norge.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

I det legale grenseland

Politikerne i Leksvik advarer på det sterkeste mot at MC-klubben får kjøpe lokalene.

Og politikerne i Leksvik ber eierne om ikke å selge lokalene til MC-klubben i en uttalelse fra et ekstraordinært møte i formannsskapet mandag.

- Leksvik vil gjøre sitt ytterste for at vi ikke skal være et brohode for en ny klubb i Norge med aktiviteter i det legale grenseland, står det i uttalelsen fra formannsskapet.