Folkehesten på Leangen

Å eie travhest er vanligvis en ganske kostbar affære, men nå finnes det folkehester over hele landet.

Touched by an angel

Folkehesten 'Touched By An Angel' debuterte på Leangen Travbane mandag kveld.

Foto: Randi Wilsgård, NRK

Frode Husbyn

Trener Frode Husbyn er godt fornøyd med 'Touched By An Angel'.

Foto: Randi Wilsgård, NRK

Tanken bak er hest og moro for en rimelig penge, og den trønderske folkehesten "Touched By An Angel" debuterte i går kveld på Leangen Travbane i Trondheim.

– Lettbeint og livlig

Trener er Frode Husbyn fra Skjelstadmark. – Hun er en lettbeint, livlig sak som er snill, men veldig skarp. Hun blir ei speedkule. Styrken hennes er travsikkerhet, og hun er hurtig fra start og med en kort speed mot slutten, sier Husbyn.

Hesten er bare tre år gammel. Brun, varmblodstraver av rase, og hun heter altså "Touched By An Angel".

Hun har fått det ærefulle oppdraget å være folkehesten i Trøndelag og eies av hele 1000 personer.

Takknemlig oppgave

– Det er en takknemlig oppgave å være trener for hesten. Jeg vil presentere en løpshest som er med i ganske mange løp, så folk får et innblikk i hvordan det er å være hesteeier, sier Husbyn.

Robert Jakobsen

Robert Jakobsen er sportssjef på Leangen Travbane.

Foto: Randi Wilsgård, NRK

For 350 kroner kan du altså bli medeier i en hest for ett år. Sportssjef på Leangen Travbane, Robert Jakobsen, har tro på prosjektet.

– Vi håper dette skal være en folkeliggjøring og en billett inn i travsporten som er så overkommelig for folk flest at de får sansen for det vi holder på med, forteller Jakobsen til NRK.

Han håper folk kan få oppleve spenningen og at kanskje noen tar steget videre og stifter andelslag eller blir hesteeiere.

– Ser veldig bra ut

Trond Hårberg er en av de 1000 andelseierne i "Touched By An Angel".

– Hun ser veldig bra ut. Jeg har også kikket litt på henne hjemme i Skjelstamarka. Derfor kjenner jeg til hesten, og dette lover godt, sier Trond Hårberg.

"Touched By An Angel" endte mandag kveld til slutt som første hest som ikke fikk premie. Men trener Frode Husbyn var godt fornøyd med innsatsen og lover ny start neste gang det blir løp for tre-åringene på Leangen.