Folkefest ved midnatt

– Årets ubestridte høydepunkt, sier innbyggerne ved Drevsjø om Femundkjørernes ankomst til sjekkpunkt.

Du vet det er Femundløp i bygda når småbarna henger trøtte over ryggen til far, og pulken parkeres helt inntil sporet så minstemann skal få se hundespannene ankomme i nattemørket.

– Jeg er litt sliten, men dette er det morsomste som skjer her, sier ni år gamle Mariel Nordli, som heldigvis har skolefri fredag.

– Litt for fort i starten

Deltakerne i Femundløpet har krysset grensa ved Sør-Trøndelag, og er over i Hedmark, hvor de skal oppholde seg de neste hviletimene, og milene videre.

Vel 13 mil ut i løpet var det Birgitte Næss Wærner som kunne føre hundespannet sitt først over målstreken, omtrent et kvarter etter midnatt.

Hun ledet med over en halvtime på Mikael Jutila ved andre sjekkpunkt, og slo Robert Sørlies rekord på distansen fra Røros til Tufsingdalen.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet så langt. Vi startet kanskje litt hardt i begynnelsen, men hundene var såpass løpsglade at jeg bare måtte følge på, sier Wærner.

– Men ingenting er avgjort, løpet har såvidt begynt, legger hun til.

Hvor lenge løperne blir ved Drevsjø er det imidlertid få som vil ut med, for taktikk og løpsplan er topp hemmelige saker.