Lokale råvarer, steinovnsbakeri, fiskedisk og eksotisk kaffe, var noe av det som lokket rundt 1500 mennesker innom åpningen av den nye mathallen i Oppdal i dag.
– Det har vært helt utrolig! Her har det vært stappfullt siden vi åpnet klokken to, sier gründer Harald Halmøy.
Oppdal smak & behag ble åpnet av ordfører Ola Røtvei under matfestivalen Matauk.
Eksotiske Oppdal
Med kokk fra Portugal og baker fra Jamaica, har Oppdal smak & behag fått et internasjonalt preg. Lokalmat er likevel det viktigste for det nye matstedet.
– Vi skal vise frem noen av de flotte råvarene Oppdal har å by på, sier den stolte gründeren.
Halmøy mener lokalmat også kan være eksotisk. Limousinkjøtt fra Drivdalen var noe av det som ble servert til de besøkende i dag.
Hyttefolket viktig
Det nye matstedet ligger rett over veien for Skifer Hotell i Oppdal. Matentusiasten håper både folk i Oppdal og tilreisende tar turen innom.
– Det er klart vi vil møte en hverdag etter hvert, men hvis åpningen var en indikasjon på hvordan det kommer til å gå, har jeg stor tro på driften videre.