Hopp til innhold

Folk strømmet til ny mathall i Oppdal

Over 400 mennesker sto i kø da den nye mathallen åpnet i Oppdal i dag.

Åpning av Oppdal smak & behag

Kjøkkensjef Adelino De Almeida Borges fra Portugal.

Lokale råvarer, steinovnsbakeri, fiskedisk og eksotisk kaffe, var noe av det som lokket rundt 1500 mennesker innom åpningen av den nye mathallen i Oppdal i dag.

Slik blir Trondheims mathall

– Det har vært helt utrolig! Her har det vært stappfullt siden vi åpnet klokken to, sier gründer Harald Halmøy.

Oppdal smak & behag ble åpnet av ordfører Ola Røtvei under matfestivalen Matauk.

Baker fra Jamaica

Bakeren på smak & behag kommer fra Jamaica.

Foto: Benth Ovesen

Eksotiske Oppdal

Med kokk fra Portugal og baker fra Jamaica, har Oppdal smak & behag fått et internasjonalt preg. Lokalmat er likevel det viktigste for det nye matstedet.

Her kan du få bjørneburger

– Vi skal vise frem noen av de flotte råvarene Oppdal har å by på, sier den stolte gründeren.

Halmøy mener lokalmat også kan være eksotisk. Limousinkjøtt fra Drivdalen var noe av det som ble servert til de besøkende i dag.

Oppdal smak & behag

Det har tatt seks måneder å få klar den nye mathallen.

Foto: Benth Ovesen

Hyttefolket viktig

Det nye matstedet ligger rett over veien for Skifer Hotell i Oppdal. Matentusiasten håper både folk i Oppdal og tilreisende tar turen innom.

– Det er klart vi vil møte en hverdag etter hvert, men hvis åpningen var en indikasjon på hvordan det kommer til å gå, har jeg stor tro på driften videre.