Folk strømmer til Rock City

Rock City Namsos har på de ni første månedene hatt 25.000 gjester innom dørene. Leder for opplevelsenteret, Martin Hågensen, er godt fornøyd med sommerbesøket.

Instrumentene Prudence brukte er utstilt på Rock City.

Musikkinstrumentene til Namsos-gruppa Prudence er noe av det de besøkende kan få se i opplevelssenteret.

Foto: Frank Almås

Martin Hågensen

Martin Hågensen er godt fornøyd med besøket til Rock City.

Foto: Rock City

– Det har vært voldsomt bra besøk. Folk fra både inn- og utland, og stemningen er god. Dette besøket er nesten over all for forventning, sier Hågensen.

Historien om trønderrocken

Opplevelsessenteret for trønderrock åpnet i november i fjor. Her får du historien om trønderrockerne. Du får lage din egen musikk og musikkvideo, og du får en hel del lokal historie.

– Vi har i snitt hatt rundt 100 besøkende hver dag vi har hatt åpent. På den beste dagen solgte vi 171 billetter, sier den daglige lederen.

Hågensen hadde et mål om 30.000 besøkende i løpet av det første driftsåret. Det tror han de vil klare.

– I vinter og vår var det mange besøkende i grupper, men nå i sommer er det flere enkeltbesøkende. I tillegg til famillier på besøk i Namsos. Det kan være småbarn, foreldre, besteforeldre og oldeforeldre. Mange synes dette er eksotisk, sier Hågensen.

Utflytta namdalinger

Han sier det ofte er utflytta namdalinger eller namsosinger som kommer innom, Men i sommer er det også andre på besøk.

– Jeg er gammel namsosing, og har datteren på 18 år. Opplevelsessenteret er veldig interessant. Derfor bruker vi mye tid her, sier en mann vi treffer.

Prudence ble gjenforent under åpninga av Rock City.

Prudence ble gjenforent og spilte under åpningen av Rock City i november i fjor.

Foto: Frank Almås

En ungdom er i Namsos på besøk hos kjente. Han har også tatt turen til Rock City.

– Vi har fått høre mye bra om senteret, og måtte derfor se innom. Jeg synes det er bra, og så får vi lage våre egne sanger, sier en ung mann.

Bryllupstur til Rock City

Martin Hågensen tror mange sprer budskapet om Rock City til venner og bekjente.

– Ja, det vet vi at mange gjør. Jeg fikk også en telefon fra en hyggelig dame fra Oslo her en dag. Hun syntes Rock City var så bra at hun vil gi en tur hit i bryllupsgave til sønnen sin og hans kommende kone. Det synes vi er fabelaktig, sier Hågensen.